آمارهای روزانه در غور نشان می‌دهد که میزان مبتلایان به ویروس کرونا با گذشت هر روز در این ولایت افزایش می‌یابد. بیش از سه هفته ‌می‌شود که وزارت صحت کشور به‌منظور جلوگیری از اوج‌گیری بیش‌تر کرونا، مرکزهای تعلیمی و تحصیلی را در تمام ولایت‌ها به‌شمول غور تعطیل کرده ‌است. با آن‌هم، تاکنون بیش از ۷۰۰ تن در غور به کرونا مبتلا شده‌اند که از این میان ۵۸۰ بیمار بهبود یافته و متباقی بیماران در حال سپری‌کردن دوران قرنطینه‌اند.

از میان ۷۰۰ مبتلا به کرونا در غور، ۱۵ تن آنان نیز جان باخته‌اند و شمار بیماران فعال کرونا هم‌اکنون در شفاخانۀ کووید ۱۹ غور به بیش از ۲۷ تن می‌رسد. شفاخانۀ کووید ۱۹ غور ظرفیت بستر ۲۰ بیمار را دارد.

محمدشریف قاضی‌زاده، مسئول شفاخانۀ کووید ۱۹ غور می‌گوید که اگر مردم به توصیه‌های صحی توجه نکنند، زودتر به کرونا مبتلا می‌شوند. به گفتۀ او، یگانه راه مؤثر برای جلوگیری از ابتلا به کرونا درنظرگرفتن توصیه‌های صحی‌ست که از سوی پزشکان پیشنهاد می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مسئول شفاخانۀ کووید ۱۹ غور می‌افزاید: «بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به کرونا پوشیدن ماسک، مراعات‌کردن فاصلۀ اجتماعی، نرفتن در اماکن و جاهای شلوغ و شستن باربار دستان با آب است. این‌ها همه راه‌های مؤثر برای جلوگیری از ابتلا به کرونا هستند.»



در همین حال، جمعه‌گل یعقوبی، رئیس صحت غور می‌گوید که آمار مبتلایان به کرونا در این ولایت به گونۀ نگران‌کننده‌یی رو به افزایش است و مردم باید به توصیه‌های پزشکان توجه لازم کنند تا به این ویروس مبتلا نشوند.

رئیس صحت غور از شهروندان، به‌ویژه باشنده‌گان این ولایت می‌خواهد که در روزهای عید قربان از دیدوبازدید خودداری کنند تا خود و خانواده‌های‌شان به کرونا مبتلا نشوند.

سمت چپ جمعه‌گل یعقوبی، رئیس صحت غور و سمت راست خبرنگار رادیو صدای غور

جمعه‌گل یعقوبی می‌افزاید: «توصیه‌ها برای وقایع و جلوگیری از انتشار بیش‌تر ویروس کرونا بسیار واضح و آسان و قابل تطبیق می‌باشد. مردم ما پوشیدن ماسک را  وقتی که از خانه بیرون می‌شوند، به یاد داشته باشند و پوشیدن آن حتمی‌ست. شستن باربار دستان کمک نیز می‌کند که مبتلا نشویم، فاصله‌گذاری اجتماعی و از دست‌دادن و بغل‌کشی با دیگران جلوگیری‌کردن. خواهش دیگر ما این است که در آستانۀ عید سعید قربان قرار داریم، امیدواریم که احوال دوستان و نزدیکان خود را توسط تلفن بگیریم و از رفتن به خانه‌های یک‌دیگر خودداری کنیم تا بتوانیم میزان مصاب‌شده‌گان و وفیات ناشی از کرونا را به حداقل برسانیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

شماری از مبتلایان به کرونا در غور که در بستر بیماری به‌سر می‌برند، نیز می‌گویند که مردم باید در رعایت حفظ‌الصحۀ شخصی و محیطی خود توجه کنند و هنگام ابتلا به کرونا به شفاخانه مراجعه کنند تا از مبتلاشدن خانواده‌های‌شان جلوگیری کرده باشند.

محمد، از مبتلایان به کرونا در غور می‌گوید: «توصیۀ من برای کسانی که مبتلا به ویروس کرونا می‌شوند، این است که متوجه باشند و به زودترین وقت به شفاخانه مراجعه کنند و هم‌چنان از گشت‌وگذار در اجتماع خودداری کنند.»

عبدالمنان، یکی دیگر از مبتلایان به کرونا در غور نیز می‌گوید: «شهروندان خیلی متوجه باشند، ماسک و دست‌کش استفاده کنند. من تشکری خاص می‌کنم از پزشکان شفاخانۀ کرونا که هم‌کاری زیادی با ما کردند و فعلاً حالتم خوب هست و به زودترین فرصت از شفاخانه مرخص می‌شوم.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

این در حالی‌ست که بر بنیاد معلومات پزشکان و مسئولان، موج سوم کرونا خطرناک‌تر از موج‌های نخست و دوم آن است. با این حال، در غور تنها یک شفاخانۀ کووید ۱۹ با ظرفیت ۲۰ بستر وجود دارد که تنها شمار اندکی از مبتلایان به این بیماری در این شفاخانه بستر و به آنان رسیده‌گی می‌شود.

رادیو صدای غور_ولایت غور


این گزارش با حمایت مالی اتحادیه اروپا تولید شده است. محتوای آن تنها به عهدۀ رادیو صدای غور بوده و انعکاس‌دهندۀ دیدگاه اتحادیه اروپا نمی‌باشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: