پس از گذشت بیشتر از دو ماه از آغاز سال آموزشی ۱۴۰۱ خورشیدی، دروازههای مکتبهای دخترانه هنوز بهروی دانشآموزان صنف ششم به بالا بسته است.
شماری از دانشآموزان دختر میگویند که هرچند وزارت معارف پیش از آغاز سال آموزشی وعدۀ بازگشایی مکتبهای دخترانه را داده بود، اما این نهاد به وعدۀ خود عمل نکرده و به دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ رفتن به مکتب را نداده است.
این دانشآموزان میافزایند که امارت اسلامی در حالی دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب محروم کرده است که دلیل منطقی برای بستن مکتبها ندارد. دانشآموزان دختر بار دیگر تأکید بر بازگشایی مکتبها و ادامۀ درسهایشان دارند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
مریم عثمانی، یک تن از دانشآموزان، به سلاموطندار میگوید: «بهعنوان متعلم نگران هستم که آیا امارت اسلامی به دختران اجازۀ رفتن به مکتب را میدهد یا خیر. ما در بیسرنوشتی قرار داریم. هنوز سرنوشت ما معلوم نیست که آیا ما را مکتب اجازه میدهند یا خیر.»
تهمینه، یک تن دیگر از دانشآموزان، نیز به سلاموطندار میگوید: «ما از مقامهای امارت اسلامی خواهشمند هستیم که اجازه دهند تا تمامی مکتبهای دختران باز شود.»
در همین حال، شماری از آموزگاران مکتبها میگویند که ادامۀ بستهماندن مکتبهای دخترانه، پیامدهای منفی بر دانشآموزان دختر دارد. ذکیه حسینی، یک تن از آموزگاران در گفتوگو با سلاموطندار میگوید که اجازهندادن دختران برای رفتن به مکتب، آنان را در وضعیت بد روحی قرار داده است.
او میافزاید: «بستهماندن دروازههای مکتبها بهروی دختران از هر لحاظ برای کشور هم خطرناک است و هم دشواریهای خود را دارد. دانشآموزانی که امروز با آیندۀ نامعلوم روبهرو اند، شاید خیلیهایشان از نگاه روحی آسیب شدید دیده باشند.»
عاطفه محمدی، یک تن دیگر از آموزگاران، نیز میگوید که بستهماندن مکتبهای دخترانۀ بالاتر از صنف ششم، سبب عقبماندن درسهای آنان شده است. او میافزاید: «خواهشاً مکتبهای دخترانه را باز کنید؛ چون باعث عقبماندن درسها شده و سبب میشود که جامعه رو به رکود برود و دیگر پیشرفت نکند.»
پس از رویکارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی در کشور، وزارت معارف از تمامی دانشآموزان مکتبها خواست که بهطور عادی به درسهای خویش حاضر شوند؛ اما به دختران بالاتر از صنف ششم این اجازه داده نشد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با آنکه تصمیم وزارت معارف با انتقادهای گستردۀ داخلی و خارجی روبهرو شد و این وزارت بارها وعدۀ بازگشایی مکتبهای دخترانه را داد، اما دیده میشود که کارکرد مفیدی در این زمینه صورت نگرفته است.
به تازهگی انعامالله سمنگانی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، از ایجاد کمیتۀ شش نفری برای بازگشایی مکتبهای دخترانه خبر داده و ابراز امیدواری کرده است که این مسأله در آیندههای نزدیک حل خواهد شد.
خواستیم از پیشرفتهای این کمیته و اعضای آن معلومات داشته باشیم؛ اما موفق به دریافت آن نشدیم. این در حالیست که در شماری از ولایتها مکتبهای دخترانۀ بالاتر از صنف ششم بهروی دانشآموزان این مکتبها باز است.