به تازگی سازمان ملل متحد، در واکنش به بازداشتن زنان از کار در دفترهای این سازمان در افغانستان، در بیانیهای گفته است که امارت اسلامی، قصد دارد سازمان ملل متحد را مجبور کند تا میان ادامهی فعالیت انساندوستانهاش در افغانستان و نقض قوانین و اصول این سازمان، یکی را انتخاب کند. سازمان ملل متحد، در بیانیهی خود، این دو انتخاب را وحشتناک عنوان کرده و امارت اسلامی را برای پیامد آن، مسئول دانسته است.
با این حال، امارت اسلامی اما در واکنش به بیانیهی سازمان ملل متحد، گفته است که قصد ندارد در برابر فعالیت این سازمان در افغانستان، ممانعت ایجاد کند؛ اما بازداشتن زنان از کار، مسئلهی داخلی است و طرفهای دیگر، باید به آن احترام بگذارند. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در بیانیهای گفته است که مسئولیت وضعیت شهروندان افغانستان، به محدودیتها و تحریمهای جهانی در برابر امارت اسلامی، برمیگردد. او از کشورهای عضو سازمان ملل متحد، خواسته است که برای برداشتن این تحریمها تلاش کنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
از سویی هم، سازمان ملل متحد در بیانیهی خود گفته که روزا اوتونبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما)، یک دورهی بررسی عملیات در بارهی این فیصلهی امارت اسلامی را تا پنجم می سال روان آغاز کرده است؛ چیزی که با پایان آن، روشن میشود سازمان ملل متحد، به فعالیت در افغانستان ادامه خواهد داد یا خیر.
محمود اضطرابی، آگاه روابط بینالملل، در این باره میگوید: «این برای یوناما یک بحث تقریباً حیثیتی است؛ چون یوناما یک سازمان بینالمللی است که کار زنان را به عنوان یک اصل پذیرفته است و هنگامی که چنین موضوعی در افغانستان به گونهی سیاسی عملی شود، کارکرد یوناما را کاملاً زیر پرس میبرد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
همین گونه، نورالرحمان ثاقب، دیگر آگاه روابط بینالملل، نیز در این باره میگوید: «تنها راهی که به جهان باقی مانده، راه فشار است که بر امارت اسلامی فشار وارد کند؛ چه در بخش بهرسمیتشناسی یا هم در بخش ارائهی کمکها و پروژههای بزرگی که از طرف یوناما تطبیق میشود، امکانپذیر است.»
بیش از یک هفته از بحث و رویارویی نرم سازمان ملل متحد و امارت اسلامی پیرامون کار زنان میگذرد؛ اما تا کنون سازمان ملل متحد، نتوانسته است قناعت امارت اسلامی برای کار زنان را، به دست بیاورد.