پس از آنکه ایمن الظواهری، رهبر شبکۀ القاعده در حملۀ هواپیمای بیسرنشین آمریکا در کابل کشته شد، اکنون وزارت امور خارجۀ این کشور از احتمال انتقامگیری این شبکه هشدار داده است.
وزارت امور خارجۀ آمریکا هشدار داده که کشتهشدن رهبر القاعده توسط آمریکا ممکن است حامیان القاعده را وادار کند تا تأسیسات یا شهروندان آمریکایی را هدف قرار دهند.
این وزارت افزوده است که اطلاعات کنونی حاکی از آن است که سازمانهای تروریستی همچنان به برنامهریزی حملههای تروریستی علیه منافع ایالات متحدۀ آمریکا در چندین منطقه در سراسر جهان ادامه میدهند.
وزارت خارجۀ آمریکا گفته است: «پس از مرگ الظواهری، حامیان القاعده یا سازمانهای تروریستی وابسته به آن ممکن است بهدنبال حمله به تأسیسات، پرسنل یا شهروندان آمریکا باشند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
به گفتۀ وزارت خارجۀ آمریکا، در این حملهها ممکن است از طیف گستردهیی از تاکتیکها از جمله عملیات انتحاری، ترور، آدمربایی، هواپیماربایی و بمبگذاری به کار گرفته شود.
این وزارت به شهروندان آمریکایی هشدار داده است که هنگام سفر به بیرون از این کشور، متوجه تدابیر امنیت خود باشند.
کشتهشدن رهبر شبکۀ القاعده در کابل، واکنشهای بسیاری را به همراه داشته است. در ادامۀ این واکنشها، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، گفته است آمریکا با کشتن رهبر شبکۀ القاعده نشان داد که افغانستان پناهگاه امن برای شبکۀ القاعده نیست. به گفتۀ آقای کربی، شبکۀ القاعده قرار نیست در افغانستان پیشرَوی کند.
او افزوده است: «قسمی که رئیسجمهور بایدن همواره گفته است، ما اجازه نخواهیم داد که افغانستان به پایگاه امن تروریستهایی مبدل شود که احتمالاً بر آمریکاییها و سرزمین ما آسیب برسانند.»
در همین حال، زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین وزارت امور خارجۀ ایالات متحدۀ آمریکا برای صلح افغانستان، گفته است که به نظر میرسد شبکۀ حقانی از حضور رهبر القاعده در قلب شهر کابل آگاه بود و احتمالاً دیگر سران امارت اسلامی محل بودوباش ایمن الظواهری را به آمریکا فاش کردهاند.
دکتر رنگین دادفر سپنتا، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان در دولت پیشین، هم در توییترش به همین موضوع پرداخته و گفته که اکنون نسبت به هر زمان دیگری توافقنامۀ دوحه میان آمریکا و امارت اسلامی نقض شده و نیاز است که اتحادیۀ اروپا از این توافق آمریکا دست بردارد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
با این حال، محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجهٔ دولت پیشین، در واکنش به کشتهشدن رهبر القاعده در توییترش نوشته که حضور الظواهری، نمایانگر انتقال پناهگاه تروریسم از خارج به افغانستان است.
از سویی هم، توماس نیکلسون، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، نیز در واکنش به کشتهشدن ایمن الظواهری گفته است که کشتهشدن رهبر القاعده در کابل از سوی آمریکا، تردیدها دربارۀ تعهدات امارت اسلامی را تقویت میکند. او افزوده است امارت اسلامی در نشست بینالمللی اوزبیکستان تعهد کرده بود که افغانستان پناهگاه تروریستان نخواهد شد.
این در حالیست که هواپیمای بیسرنشین سازمان استخباراتی آمریکا، بامداد یکشنبۀ همین هفته با شلیک دو موشک بر ساختمانی در ساحۀ شیرپور شهر کابل، ایمن الظواهری را کُشت.
چهار روز از کشتهشدن رهبر القاعده در کابل میگذرد؛ اما سران امارت اسلامی تاکنون کشتهشدن رهبر القاعده را تأیید یا رد نکردهاند. پیش از این ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با پخش اعلامیهیی حملۀ هواپیمای بیسرنشین آمریکا در کابل را تأیید و آن را محکوم کرده است. او این حمله را نقض حریم هوایی کشور از سوی آمریکا خوانده است.