سازمان گزارشگران بدون مرز، با پخش گزارش تازهیی، از ادامۀ تهدیدها در برابر خبرنگاران افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته که در دو ماه پسین، احضار و بازداشت «خودسرانۀ» خبرنگاران افزایش یافته است.
این سازمان تأکید کرده که از زمان رویکارآمدن امارت اسلامی تاکنون، دستکم ۵۰ مورد بازداشت خبرنگاران و کارمندان رسانهیی به ثبت رسیده که گاهی با خشونت نیز همراه بوده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
گزارشگران بدون مرز، تهدیدها در برابر خبرنگاران و دخالت در کار رسانهها از سوی استخبارات امارت اسلامی و وزارت امر به معروف و نهی از منکر را، مغایر قانون رسانههای همگانی خوانده و آن را نکوهش کرده است.
در همین حال، فدراسیون بینالمللی خبرنگاران نیز با پخش اعلامیهیی، افزایش حملات، بازداشتها و کشتار کارمندان رسانهها در افغانستان را، بیاعتنایی امارت اسلامی به آزادی رسانهها و آزار و اذیت روزنامهنگاران عنوان کرده است.
در اعلامیه آمده که از ماه آگست سال ۲۰۲۱ تاکنون، فعالیت ۳۱۸ رسانه در افغانستان متوقف شده است. در عین حال، از مجموع پنج هزارو ۹۶ خبرنگاری که پیش از تسلط امارت اسلامی کار میکردند، اکنون تنها دوهزار و ۳۳۴ نفر کار میکنند.
این فدراسیون از امارت اسلامی خواسته است که به «توهین رسانههای افغانستان» پایان دهد.
با این حال، امارت اسلامی در واکنش به نگرانیها از وضعیت خبرنگاران و رسانهها گفته که این حکومت به آزادی رسانهها متعهد است و برای برداشتن موانع در برابر رسانهها تلاشها میکند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در توییترش نوشته است که رسانهها نیز باید به بیطرفی و ارزشهای دینی و ملی متعهد باشند و به قانون رسانهها عمل کنند. او افزوده است که گزارشها و نگرانیها در این زمینه زیر بررسی قرار دارند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این نگرانیها در حالی مطرح میشود که نهادهای حامی رسانهها و خبرنگاران در چند ماه پسین، بارها وضع محدودیتها علیه رسانهها و آزادی بیان در افغانستان و تلاشها برای سرکوب آن را محکوم کرده و آن را نقض حقوق بشر خواندهاند.