در برنامهای که از سوی «خانهی ملی خبرنگاران افغانستان»، به منظور تقدیر از کارکرد خبرنگاران امروز (شنبه، ۱۹ قوس) در کابل برگزار شده بود، شماری از خبرنگاران و کارمندان رسانهها، از محدودیت دسترسی به اطلاعات شکایت کردند.
خبرنگاران میگویند که با وجود وعدههای پیهم امارت اسلامی مبنی بر پشتیبانی از فعالیتهای رسانهای در کشور، هنوز اقدامهای عملی برای پشتیبانی از آزادی بیان و خبرنگاران، روی دست گرفته نشده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
شیرینه محمدی، یک تن از خبرنگاران، میگوید: «در نظام کنونی محدودیتها بر خبرنگاران خیلی زیاد شده است، به ویژه بر خبرنگاران زن. فکر میکنم هر نظامی که تبدیل میشود، مشکلاتی هم به میان میآید، اما امید داریم که با گذشت زمان، این مشکلات حل شود.»
یاسین متین، رییس خانهی ملی خبرنگاران افغانستان، میگوید: «آن چه از سوی امارت اسلامی وعده داده میشود، باید عملی شود. در صورتی که عملی نشود، مسئولیت ما است که همراه شان صحبت بکنیم. باید آن چه مسئولیت امارت اسلامی در قبال خبرنگاران است، انجام دهد و اگر مشکلاتی هم وجود دارد، همگام حل میکنیم.»
همزمان با این، مسئولان امارت اسلامی بار دیگر از تلاشها برای فراهمکردن زمینههای بیشتری برای فعالیت رسانهای در کشور، اطمینان میدهند.
حیاتالله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید: «پالیسی امارت اسلامی این است که با رسانهها در تصادم نباشد؛ بل که راه تفاهم را باز کند. ما نمیخواهیم در برابر رسانهها محدودیت و سانسور ایجاد کنیم.»
بسمالله حبیب، معاون سخنگوی وزارت امور داخله، نیز میگوید: «ما برنامهی وسیعی را روی دست داریم تا بتوانیم فضای بهتر همآهنگی میان پلیس و خبرنگاران داشته باشیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این در حالی است که به دنبال رویکارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، کمیسیون دسترسی به اطلاعات از فعالیت باز مانده و دسترسی خبرنگاران کشور به اطلاعات نیز، محدود شده است.
هرچند کمیسیون رسیدگی به شکایتها و تخطیهای رسانهای از چند ماه به این سو به فعالیت آغاز کرده؛ اما این فعالیتها نیز برای رفع محدودیتهای کار خبرنگاری بسنده نبوده است. گفتنی است که در روزهای پسین، نشرات شماری از رسانهها در افغانستان از سوی امارت اسلامی متوقف شده است.