شماری از کشاورزانی که در یک سال گذشته کاشت کوکنار را کنار گذاشته اند، از دسترسینداشتن به تخمهای اصلاحشدهی کاشت بدیل شکایت دارند.
عیانالدین، کشاورزی از ولسوالی ارگوی بدخشان، میگوید که توزیعنشدن تخمهای اصلاحشدهی کاشت بدیل از سوی حکومت سرپرست، او را با مشکلات اقتصادی روبهرو کرده است.
او میافزاید: «واقعاً دچار مشکلات اقتصادی بیشتری شدهایم. اگر امارت اسلامی کشت بدیل را توزیع کند، ما دیگر کوکنار کشت نخواهیم کرد و هم حکومت و هم ما به زحمت نمیافتیم. اما اگر کشت بدیل در اختیار ما قرار نگیرد، ناچاریم برای امرار معاش دوباره به کشت کوکنار رو بیاوریم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
زیارمل، کشاورزی از زابل، نیز از حکومت سرپرست میخواهد که به کشاورزان تخمهای اصلاحشدهی کاشت بدیل را توزیع کند. «حکومت باید به ما کمک کند و تخمهای اصلاحشده را در اختیار مان قرار دهد تا بتوانیم زندگی خود را تغییر دهیم.»
در همین حال، مسئولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، میگویند که تا کنون به بیش از ۱۰۰ هزار کشاورز در ولایتهای مختلف، تخمهای اصلاحشدهی کاشت بدیل توزیع شده است.
مصباحالدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، میگوید که این وزارت یک طرح پنجساله برای بدیل معیشت به کشاورزان تهیه کرده است.
او میافزاید: «توزیع کشت بدیل، کودهای کیمیایی، دارو به کشاورزان و سیستمسازی برای باغهای انگور، از جمله اقداماتی است که تا کنون انجام شده و صدها هزار کشاورز از برنامههای بدیل معیشت بهرهمند شده اند. وزارت زراعت برنامههای مشخصی دارد که کشاورزانی را که از کشت کوکنار دست کشیده اند، زیر پوشش قرار میدهد و تلاش دارد که در معرفی کشتهای بدیل نقش مؤثری ایفا کند.»
امارت اسلامی پس از بازگشت به قدرت، کاشت و تولید مواد مخدر را در افغانستان ممنوع کرده و تا کنون از پاکسازی هزاران هکتار کشتزار مواد مخدر خبر داده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
مسئولان در وزارت امور داخله، میگویند که این وزارت برای کاهش کاشت کوکنار در افغانستان، دهها کارزار آگاهیدهی نیز برگزار کرده است.
بسمالله حبیب، معاون سخنگوی وزارت امور داخله، میگوید: «پلیس مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله از آغاز سال جاری تا کنون توانسته است هزاران هکتار زمین را از وجود کوکنار پاکسازی کند و کارزارهای آگاهیدهی متعددی برای جلوگیری از کاشت مواد مخدر برگزار کرده است.»
گفتنی است که پیش از این، گروه بینالمللی بحران، گفته بود که ممنوعیت کاشت کوکنار از سوی امارت اسلامی، به گونهی نامتناسبی بر زندگی کارگران نادار و زنان روستایی که به کشاورزی وابسته اند، اثر منفی گذاشته است.