محمدفاروق فاروقی، باشندهی «التمور»، از مربوطات شهر پلعلم، مرکز لوگر، به سلاموطندار میگوید که در این منطقه، هیچ مکتبی برای دختران وجود ندارد و برای دانشآموزان دختر پایینتر از صنف ششم نیز زمینهی آموزش فراهم نیست. او میافزاید: «متأسفانه برای دختران هیچ کاری انجام نشده است. ما در قرن بیستویکم زندگی میکنیم، مردم به ارزش سواد پی برده اند و میخواهند دختران شان نیز مانند پسران شان، درس بخوانند و آیندهی خوبی داشته باشند.» این باشندهی لوگر، از امارت اسلامی میخواهد که به دختران، زمینهی آموزش را فراهم کند و در مناطق شان مکتب بسازد و مکتبهای بستهشدهی دخترانه در مناطق دیگر را نیز بازگشایی کند.
در همین حال، دختران در لوگر، میگویند که به دلیل نبود مکتب در این ولایت، هماکنون در مسجدها و صنفهای محلی درس میخوانند. آنان از امارت اسلامی و جامعهی جهانی میخواهند که در بخشهای دوردست لوگر، مکتبهای دخترانه را فعال و مکتبهای بستهشده را نیز بازگشایی کنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
عایشه، باشندهی منطقهی «بیدک»، از مربوطات شهر پلعلم میگوید: «در روستای ما مکتب دخترانه وجود ندارد. ما از حکومت میخواهیم که برای دختران مکتب بسازد تا ما در آینده بتوانیم به خواهران خود خدمت کنیم.»
ملکه، باشندهی منطقهی «غیرتآباد»، از مربوطات شهر پلعلم، نیز میگوید: «در منطقهی ما هیچ مکتب دخترانه وجود ندارد. حکومت باید در روستای ما برای دختران، مکتب بسازد. من میخواهم درس بخوانم و در آینده داکتر/پزشک شوم.»
با این حال، شاهپور عرب، سخنگوی ریاست معارف لوگر، با تأیید مشکل کمبود مکتبهای دخترانه در بخشهای دوردست این ولایت، میگوید که با پشتیبانی مالی صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، در مناطق جنگزده برای دختران از صنف اول تا سوم، صنفهای محلی ایجاد شده است. آقای عرب، میافزاید که این صنفها در مناطق دورافتادهی شهر پلعلم و ولسوالیهای لوگر ایجاد شده است و اکنون، ۲۰ هزار دانشآموز دختر در آنها درس میخوانند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید: «در کنار پسران، برای دختران نیز در زمینهی آموزش تسهیلات ایجاد شده و ۱۰۰ مکتب برای دختران گشایش یافته است. قبلاً در مناطق دورافتادهی ولسوالیهای خروار، ازره، محمدآغه و مرکز، مناطقی وجود داشت که دختران به آموزش دسترسی نداشتند. ما در آن مناطق ۹۰۰ صنف درسی محلی ایجاد کردیم که در آن ۳۰ هزار دانشآموز که ۲۰ هزار آن دختران اند، درس میخوانند.»
گفتنی است که ۲۷۵ مکتب در لوگر فعالیت دارد که از این میان، ۱۰۰ مکتب آن دخترانه است. در این مکتبها، نزدیک به ۵۰ هزار دختر سرگرم فراگیری آموزش اند؛ اما دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم در این ولایت نیز، مانند دیگر ولایتها، برای بازگشایی مکتبها لحظهشماری میکنند.