شماری از باشندگان شهر کابل به ویژه ناحیههای هفتم و هشتم این شهر، با گلایه از افزایش و انبارشدن زبالهها در سطح شهر، میگویند که شهرداری کابل، برای انتقال زبالهها و پاککاری این مناطق، توجه نمیکند و کارمندان تنظیف حتا ماه یک بار هم زبالهها را جمعآوری نمیکنند.
فهیم، باشندهی ناحیهی هشتم شهر کابل، با گلایه از کارکرد شهرداری کابل، میگوید زمانی که کارمندان این اداره برای پاککاری و جمعآوری زبالهها به این منطقه میآیند، زبالههای داخل جویچهها را بیرون میکشند و در کنار آن انبار میکنند. او میافزاید: «کثافات در منطقهی سرک نو، بسیار است. هنگامی که شاروالی/شهرداری کثافات جویها را در کنار جوی میگذارد، کثافات خشک میشود و هنگامی که موترها عبور میکنند، گردوخاک آن سبب آلودگی هوا و مریضی/بیماری میشود. جویهایی که در کوچهها هستند را هم پاک نمیکنند. مردم هم باید در کنار شاروالی همکار باشند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، نورمحمد، یکی از دکانداران ناحیهی هفتم شهر کابل، میگوید که هرچند شهرداری مسئول جمعآوری زبالهها و انتقال آن به بیرون از شهر است؛ دیگر باشندگان نیز باید در این زمینه با شهرداری همکاری کنند؛ اما به گفتهی او، آنان زبالههای خود را در کنار زبالهدانیها یا هم روی جادهها میریزند. او میافزاید: «مردم و شاروالی کابل، هر دو در صفایی شهر نقش مهمی دارند. نفر میآید و جمع میکند؛ اما مشکل در مردم است که کثافات شان را در زبالهدانیها نمیاندازند. صفایی شهر در این منطقه در نظر گرفته نمیشود.»
با وجود این که مسئولان در شهرداری کابل همواره بر پاکی شهر تأکید دارند؛ اما با آن هم شهروندان از رویکرد شهرداری کابل در پاکسازی شهر، گلایه دارند و به گفتهی آنان، هر روز بر حجم زبالهها در کوچهها، جادهها و جویها، افزوده میشود.
محمدنعیم نظری، دیگر باشندهی کابل، میگوید که اگر شهرداری کابل زبالهها را جمعآوری نکند، با گرمشدن هوا این زبالهها و آلودگی ناشی از آن، سلامتی شهروندان را با تهدید روبهرو خواهد کرد. او میافزاید: «مدتی پیش، معتادان بودند و اکنون کثافات زیاد است. خواست ما از حکومت این است که حداقل هفتهی یک بار بیاید و کثافات را جمعآوری کند. مسئولان شهرداری بسیار دیر بعد برای جمعآوری کثافات به این منطقه میآیند و توجه جدی ندارند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
با این حال، نعمتالله بارکزی، سخنگوی شهرداری کابل، تأکید میکند که در همه مناطق زبالهدانی کار گذاشته شده است؛ اما شهروندان زبالههای خود را به گونهی خودسر در مکانهای مختلف میریزند. آقای بارکزی، میافزاید: «در شهر کابل، به اندازهی کافی زبالهدانی داریم. در آن جا مشکل زبالهدانی نیست؛ بل مشکل مردم است که بعضی جاها را خودسرانه به زبالهدانی مبدل میکنند و پرسنل تنظیفی ما نیز با مشکل روبهرو میشوند. هر ماه سروی انجام میشود و مردم باید با شهرداری همکاری کنند و کثافات را در جای معین آن بیندازند.»
این در حالی است که باشندگان کابل همواره با گلایه از انبارشدن زبالهها در سطح شهر از شهرداری کابل، خواستار جمعآوری و پاککاری آن شده اند.