شماری از پایتخت‌نشینان با نگرانی و گلایه از افزایش زباله‌ها در نقاط مختلف کابل، می‌گویند که زباله‌ها بیش‌تر شده و این سبب نازیبایی شهر شده است. آنان هم‌چنان از نبود زباله‌دانی‌ها در شهر گلایه دارند.

قیس، باشنده‌ی منطقه‌ی خیرخانه‌ی شهر کابل، با گلایه از انبارشدن زباله‌ها در منطقه‌ی شان، می‌گوید: «زباله‌ها در ساحه‌ی ۳۱۵ خیرخانه بیش‌تر شده و اگر این ساحه از سوی شهرداری پاک نشود، با گرم‌شدن هوا سبب شیوع بیماری‌های بسیاری در این ساحه می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

خلیل کریمی، باشنده‌ی منطقه‌ی دشت برچی در غرب کابل، می‌‌گوید: «در نزدیکی خانه‌ی ما، یک خانه‌ی نیمه‌کاره است که بیش‌تر باشندگان محل، زباله‌های شان را در آن جا می‌اندازند و این سبب شده است که تا کنون چندین کودک خانواده‌ی ما بیمار شوند.»

نسیم قاسمی، باشنده‌ی مکروریان شهر کابل، نیز می‌گوید: «به آب آشامیدنی نیاز داشتم و خریدم. پس از نوشیدن آب، اما یک ساعت را پیاده رفتم تا زباله‌دانی‌ای پیدا کنم و بتری/بوتل خالی آن را بیندازم؛ ولی متأسفانه پیدا نشد.»

با این حال، مسئولان شهرداری کابل با رد نبود زباله‌دانی‌ها در شهر، می‌گویند که در هر مسیر، در هر ۳۰۰ قدم، زباله‌دانی‌‌ها را به منظور کاهش زباله‌ها گذاشته اند. نعمت‌الله بارکزی، سخن‌گوی شهرداری کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید که امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دلو) حشر بزرگی به منظور پاک‌کاری شهر برگزار شده است.

او می‌افزاید: «در کابل یک سیستم تنظیفی منظم ایجاد شده که با هم‌کاری کارمندان شهرداری کابل، تمام نقاط شهر را پاک می‌کنیم و هر ساحه‌ای که از پاک‌کاری جا بماند، در آخر هر هفته یا ماه توسط حشرهای کوچک و بزرگ پاک می‌شوند.»

مسئولان شهرداری کابل، می‌‌افزایند که امروز بیش از ۱۲۰۰ تن در حشر شهرداری کابل سهم گرفته اند. به گفته‌ی او، در این حشر ساحه‌ی کوته‌ی‌ سنگی، کارته‌ی مأمورین و چهارراه قنبر تا کمپنی را، از زباله‌ها پاک‌کاری کرده اند.

همین گونه، قاهر، باشنده‌ی ناحیه‌ی پنجم شهر کابل که در این حشر اشتراک کرده است، می‌گوید: «در این حشر، به منظور ترویج فرهنگ شهر‌نشینی اشتراک کرده‌ام و شهر ما، خانه‌ی ماست. همه‌ی ما باید در کنار هم، برای پاکی شهر تلاش کنیم.»

سیدآقا، دیگر باشنده‌ی کابل، نیز می‌گوید: «به خاطر پاک‌کاری شهر برآمده‌ایم که دست تو شود، دست من یا دست برادر شود، باید شهر را پاک‌کاری کنیم.»

از سویی هم، شماری از کارشناسان محیط زیستی، می‌گویند که فرهنگ شهرنشینی باید در نصاب درسی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها گنجانیده شود. رجب‌علی احمدی، کارشناس محیط زیست، به سلام‌وطندار می‌گوید که در چند سال پسین، هیچ آگاهی‌دهی‌ای به شهروندان انجام نشده و این سبب می‌شود که بیش‌تر مردم نسبت به شهر شان بی‌تفاوت باشند.

به گفته‌ی او، تراکم نفوس، آگاهی‌نداشتن در باره‌ی فرهنگ شهرنشینی، امکانات کم و هزینه‌ی ناکافی برای پاک‌کاری شهر، از عامل‌های برجسته‌ی آلودگی شهر است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

آقای احمدی می‌افزاید: «موقعیت‌دهی زباله‌دانی‌ها در شهر نظر به تراکم نفوس است و در مسیرهای بزرگ، باید زباله‌دانی‌ها با فاصله‌ی بیش‌تر گذاشته شود؛ مثلاً سرک دارالامان، میدان هوایی یا سرک‌هایی که در میدان‌ها وصل می‌شوند و نیز در فاصله‌ی کم‌تر، زباله‌دانی‌ها در فاصله‌ی ۱۵ متر گذاشته شوند.»

این در حالی است که شهر کابل در چند سال پسین، به عنوان یکی از آلوده‌ترین پایتخت‌های جهان شناخته شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: