به دنبال تغییرهای آبوهوایی در جهان به ویژه جنوب آسیا، در ماه روان، این دومین بار است که فضای کابل از گردوخاک پوشیده میشود.
مسئولان در ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، خشکسالی، کاهش جنگلات و تغییرهای آبوهوایی را، از عاملهای اصلی افزایش آلودگی هوای کابل عنوان میکنند. مسئولان، میگویند که برای کاهش آلودگی هوا، میخواهند برنامهی تغییر اقلیم حکومت جمهوری را بازنگری کنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
روحالله امین، رییس تغییرات اقلیم در ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، به سلاموطندار میگوید: «ادارهی ملی حفاظت محیط زیست به عنوان مسئول کاهش آلودگی محیط زیست با ادارههای دیگر حکومتی کار میکند و ما پلان تغییر اقلیم را دیزاین کردیم که اکنون در حال بازنگری است و وظایف اداره در آن مشخص خواهد شد.»
در همین حال، عبدالباسط رحمانی، کارشناس محیط زیست، با اشاره به ناکارایی ادارهی ملی حفاظت محیط زیست برای مبارزه با آلودگی هوا، میگوید که ساختار این اداره باید بازنگری شود.
او میافزاید: «ادارهی ملی حفاظت محیط زیست به عنوان یک ادارهی پالیسیساز است و توانایی کارهای عملیاتی را ندارد و از لحاظ ساختاری و بحث قوانین که در آن تعریف شده، باید در نخست روی آن کار کنند.»
همزمان با این، پزشکان، میگویند که برای کاهش آسیبپذیری از آلودگی هوا، شهروندان در هنگام بودن در فضای باز، باید از ماسک استفاده کنند.
عارف حسنزی، پزشک در شفاخانهی صحت طفل اندراگاندی، میگوید که شهروندان تا جای ممکن، از بودن در معرض گردوخاک دوری کنند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «خود اشخاص که در شهر زندگی میکنند، باید در ساحاتی که زندگی میکنند، از ماسک استفاده کنند و در جاهایی که گردوخاک زیاد است، از آن دور باشند.»
کارشناسان محیط زیست، هشدار میدهند که ادامهی این آلودگی هوا، میتواند پیامدهای مرگباری را به دنبال داشته باشد.