شماری از دام‌داران در غور، می‌گویند که به دلیل تغییرهای آب‌وهوایی و پیامدهای ناشی از آن چراگاه‌های این ولایت خشکیده و آن‌ها در تهیه‌‌ی علوفه برای دام‌های شان با مشکل روبه‌رو اند.

محمد‌نسیم، دام‌دار در غور، می‌گوید که نبود علوفه سبب شده که بخشی از دام‌هایش را به بهای اندک بفروشد. او می‌افزاید: «زندگی ما به همین دام‌ها وابسته است و دیگر درآمد نداریم؛ سال‌های نخست دام‌ها گوشت و خوب قیمت داشت؛ اما دو-سه‌سالی که خشک‌سالی است، فردی حاضر نمی‌شود دام‌ بخرد.»

میراحمد، دیگر دام‌دار در غور، می‌گوید که شیوع بیماری‌ها در میان دام‌ها و کم‌بود علوفه برای آنان، درآمدش را کاهش داده است. «سال‌ها می‌شود که مال‌داری داریم؛ خشک‌سالی‌ها که آمده زیاد گاو‌های ما تلف شد؛ ما زیاد زیان دیده‌ایم؛ بیماری ترقک گرفته و کم‌بود علف نیز است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این دام‌داران، از حکومت سرپرست و نهادهای بین‌المللی می‌خواهند که برای بقای کار شان از آنان پشتیبانی کنند.

در سوی دیگر، مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غور، می‌گویند که تلاش دارند با راه‌اندازی برنامه‌هایی، از نابودی بیش‌تر چراگاه‌های این ولایت پیش‌گیری کنند.

ضیاءالحق جویا، مسئول رسانه‌های این ریاست، می‌گوید که برای پشتیبانی از دام‌داران به شماری از آن‌ها علوفه‌ی حیوانی توزیع کرده اند. «تطبیق پروژه‌ها، تنظیم همه‌جانبه‌ی علفچرها، آگاهی‌دهی به جوامع محلی و حفاظت و احیای مجدد علفچرها بخشی از برنامه‌هایی بوده که در قسمت حفاظت و مدیریت چراگاه‌ها انجام شده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

فدامحمد عمار، رییس اداره‌ی محیط زیست غور نیز، می‌گوید که برای مبارزه با پیامدهای تغییرهای آب‌وهوایی برنامه‌های آگاهی‌دهی برگزار کرده اند. «از طریق امام‌های مسجدها، بزرگان قومی و جذب‌کردن رضاکاران محیط‌زیستی به منظور احیای مجدد چراگاه‌ها آگاهی‌دهی کرده‌ایم؛ تلاش داریم از ازبین‌‌رفتن چراگاه‌ها پیش‌‌گیری کنیم.»

عبدالظاهر توانا، کارشناس امور دام‌داری، بر مدیریت درست بحران تغییرهای آب‌وهوایی در افغانستان به ویژه در غور تأکید دارد. «ما با گاهی‌دادن به مردم و بسیج‌کردن جامعه به خاطر استفاده‌ی مؤثر از منابع طبیعی، قطع‌نکردن درختان و تبدیل‌نکردن علفچرها به زمین‌های کشاورزی، قطع‌نکردن نبات‌ها و بوته‌های کوهی، منابع طبیعی را احیا و از پیامدهای تغییرهای آب‌وهوایی پیش‌گیری کنیم.»

افغانستان از چند سال به این سو خشک‌سالی‌های پی‌هم را تجربه می‌کند و این خشک‌سالی به ازبین‌رفتن چراگاه‌ها انجامیده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: