شماری از شهروندان افغانستان که به تازگی از ترکیه ردمرز شده اند، از برخورد نادرست در اردوگاه‌های ویژه‌ی مهاجران و اخراج اجباری شکایت دارند.

گل‌محمد عطایی، شهروند افغانستان که به تازگی از ترکیه ردمرز شده است و اکنون در غزنی به سر می‌برد، با شکایت از اخراج اجباری، می‌گوید که پیش از اخراج، به آن‌ها وعده‌ی کار در افغانستان داده می‌شد.

او می‌افزاید: «ما را سه ماه در کمپ/اردوگاه نگه کردند و گفتند این دیپورتی/اخراج اجباری نیست. بعداً بدون این که شصت زده باشیم، ما را به میدان‌هوایی آوردند و دیپورت اجباری کردند. ما می‌خواستیم به ایتالیا برویم، ما را از داخل ماشین‌ها گرفتند و به کمپ آوردند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او، با شکایت از وضعیت بد مهاجران افغان در اردوگاه‌های ویژه‌ی مهاجران در ترکیه، می‌گوید: «خیلی در کمپ وضعیت خراب بود، اصلاً اتاق‌های درست نبود، کمپ مالاتیا بودم، آن جا وضعیت خراب بود. اگر کسی با دیگری دعوا می‌کرد؛ همه را لت‌وکوب می‌کردند. من پارسال به ترکیه رفته بودم و در آن جا خیاطی می‌کردم. در کمپ مهاجران خیلی زیاد بود، تقریباً بیش‌تر از ۳۰۰۰ تن.»

همین گونه، علی‌اکرم حسینی، باشنده‌ی اصلی دایکندی که سه سال پیش برای فرار از خشونت‌های خانوادگی و رسیدن به زندگی بهتر، راه مهاجرت را در پیش گرفته بود، می‌گوید: «اول به ایران رفتم بعداً به ترکیه رفتم و ۱۴ ماه در ترکیه بودم و آن جا کار می‌کردم تا پیش‌تر بروم و زندگی بهتری برایم بسازم و در کشتی‌هایی که مرا دست‌گیر کردند، با سختی‌ها و مشقت‌های فراوان و این که یک تا دو ساعت در آب‌ها بودم، ما را دست‌گیر کردند. یک ماه در کمپ بودم و مستقیم بدون هیچ پرسشی ما را دیپورت کردند، جبری دیپورت کردند.»

مهاجران افغان در ترکیه که بیش‌تر از راه‌های غیرقانونی به این کشور رفته اند، همواره با خطر اخراج اجباری روبه‌رو اند. در همین حال، ضیااحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌، می‌گوید که این وزارت تلاش دارد مهاجران افغان در ترکیه به شکل مصون به کشور برگردند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او به ‌سلام‌وطندار می‌گوید: «متأسفانه افغان‌هایی که غیرقانونی به ترکیه رفته اند و در آن جا زندگی می‌کنند و می‌خواهند که به کشورهای دیگر بروند، مقام‌های ترکی آنان را دست‌گیر می‌کنند و به کمپ‌ها می‌فرستند. سفارت افغانستان در ترکیه و کنسول‌گری تلاش می‌کنند همین افغان‌ها را به افغانستان بفرستند.»

این در حالی است که به تازگی حکومت ترکیه اعلام کرده که نزدیک به ۵۰۰ شهروند افغانستان را به گونه‌ی اجباری اخراج کرده است. بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۵۰۰۰ شهروند دیگر افغانستان در ترکیه در بازداشت به سر می‌برند و در روزهای آینده، به کشور بازگردانده خواهند شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: