سازمان حفاظت از کودکان اعلام کرده است بررسیهای این نهاد نشان میدهد که در ادامۀ بستهماندن مکتبهای متوسطه و لیسۀ دختران توسط امارت اسلامی در افغانستان، حدود ۸۰ درصد از دانشآموزان دختر در این کشور از آموزش محروم ماندهاند.
این سازمان ناوقت روز گذشته (پنجشنبه، اول ثور/اردیبهشت) با پخش گزارشی گفته است که از میان ۱.۱ میلیون دانشآموز دختر در افغانستان، ۸۵۰ هزار تن آنان هماکنون به مکتب نمیروند. سازمان حفاظت از کودکان گفته که این گزارش به همکاری صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف و شریکان گروه آموزشی آن تهیه شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
اولیور فرانچی، مسئول سازمان حفاظت از کودکان برای جنوب آسیا، گفته است بسیاری از دخترانی که ماه گذشته با ممانعت امارت اسلامی روبهرو شده و از عقب دروازههای مکتبهایشان برگشته، «افسرده و دلشکسته» شدهاند.
مسئول سازمان حفاظت از کودکان برای جنوب آسیا، همچنان آموزش را یگانه راه نجات برای همۀ کودکان بهویژه دختران عنوان کرده و گفته است که بدون این کار، دختران با خطر خشونت، سوءاستفاده بهشمول ازدواج زیر سن قانونی، روبهرو میشوند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
اولیور فرانچی افزوده است: «سازمان حفاظت از کودکان از امارت اسلامی میخواهد که فوری به دختران در هر سنی که قرار دارند، اجازه دهد تا به مکتب برگردند. هیچ مسألهیی-اداری، تدارکاتی وغیره–نمیتواند ادامۀ سیاستی را که دختران را از دسترسی به آموزش محروم میکند، توجیه کند.»
این در حالیست که بیش از هشت ماه میشود دروازۀ مکتبها بهروی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است. با وجود وعدههای امارت اسلامی مبنی بر بازگشایی مکتبها در ماه حمل سال جاری و تأکید بر ایجاد طرح مطابق شریعت اسلامی، تاکنون اقدامی در زمینه نشده است. این تصمیم امارت اسلامی واکنشهای بسیاری را در داخل و خارج کشور در پی داشته و جامعۀ جهانی بارها خواهان بازگشایی فوری مکتبها بهروی دختران شده است.