مسئولان اتحادیۀ صادرکننده‌گان قالین می‌گویند که باوجود کاهش صادرات قالین از طریق دهلیزهای هوایی، تولید و صادرات آن ۲۰ درصد افزایش یافته است. نوراحمد نوری، رئیس اتحادیۀ صادرکننده‌گان قالین به سلام‌وطندار می‌گوید که در روند تولید و صادرات قالین مشکلات زیادی وجود دارد، اما با آن‌هم تولید و صادرات این کالا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

به گفتۀ او، تنها ۱۰ درصد صادرات قالین از طریق دهلیزهای هوایی انجام می‌شود و ۹۰ درصد دیگر از مسیر پاکستان صورت می‌گیرد. نوری، عمده‌ترین عامل افزایش تولید و صادرات قالین را افزایش بی‌کاری و روی‌آوردن شهروندان به قالین‌بافی عنوان می‌کند.

نوری می‌افزاید: «دهلیزهای هوایی مسدود است و از این طریق تنها ۱۰ درصد صادرات داریم که از طریق هواپیماهای کام‌ایر و آریانا به دبی ارسال می‌شود و از آنجا به دیگر کشورها فرستاده می‌شود. بیش از ۹۰ درصد قالین از مسیر پاکستان صادر می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، رئیس اتحادیۀ صادرکننده‌گان قالین تأکید می‌کند که چالش‌هایی در زمینۀ تولید قالین وجود دارد. او افزایش بهای مواد خام برای تولید قالین تا ۸۰ درصد، فعال‌نبودن دهلیزهای هوایی، صادرکردن قالین‌های ساخت افغانستان از سوی پاکستان به نام این کشور و نیز مشکلات بانکی را از چالش‌ها در این زمینه برمی‌شمارد.

به گفتۀ او، مشکلات در نظام بانکی نیز سبب شده است که پول‌ قالین‌های فروخته‌شده با مشکلات زیادی به کشور آورده ‌شود. در عین حال، با روی‌کارآمدن امارت اسلامی افغانستان، شماری از تاجران قالین به کشورهای دیگر رفته و در آن‌جا به کار شروع کرده‌اند.

در همین حال، محمد عظیم، یکی از تاجران قالین نیز افزایش در تولید و صادرات این کالا را می‌پذیرد و می‌گوید که اگر دهلیزهای هوایی به‌طور درست فعالیت کند، احتمال دارد صادرات از این‌هم بیش‌تر شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

این در حالی‌ست که در سال روان خورشیدی، حدود ۹۰۰ هزار متریک قالین از افغانستان به کشورهای دیگر صادر شده است.

خواستیم در این زمینه دیدگاه وزارت صنعت و تجارت را نیز داشته باشیم، اما با تماس‌های پی‌هم موفق نشدیم. مسئولان اتاق‌های تجارت و صنایع افغانستان نیز حاضر به گفت‌وگو نشدند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: