آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجهی امریکا، تصمیم تازهی حکومت امارت اسلامی مبنی بر توقف کار زنان در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی را، برای مردم افغانستان «ویرانگر» توصیف کرده است.
وزیر امور خارجهی امریکا، شنبهشب، ۳ جدی، در توییترش نوشته است: «عمیقاً نگران این هستیم که ممنوعیت [کار زنان] توسط امارت اسلامی، روند ارسال کمکهای حیاتی بشردوستانه به میلیونها تن در افغانستان را مختل کند.»
آنتونی بلینکن افزوده است: «زنان در عملیاتهای بشردوستانه در سراسر جهان نقش اساسی دارند. این تصمیم میتواند برای مردم افغانستان ویرانگر باشد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این در حالی است که وزارت اقتصاد، ناوقت روز گذشته با پخش مکتوبی کار زنان در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی را متوقف کرد. در این مکتوب آمده که در این اواخر شکایتهای جدی مبنی بر رعایتنکردن حجاب و دیگر قوانین و مقررههای امارت اسلامی از سوی زنان در مؤسسههای غیردولتی، به ملاحظه رسیده است.
وزارت اقتصاد در این مکتوب افزوده است که به منظور رفع مسئولیت خود، به تمام مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی هدایت میدهد که کار تمام کارمندان زن را تا اطلاع بعدی متوقف کنند. این وزارت هشدار داده است که در صورت تعلل در اجرای این دستور، جواز مؤسسهی متخلف لغو خواهد شد.
تصمیم امارت اسلامی مبنی بر توقف کار زنان در مؤسسههای غیردولتی، واکنشهای داخلی و خارجی را به همراه داشته است. سفارت آلمان در کابل، در تویتی در واکنش به این تصمیم، گفته که این دستور ظالمانه است.
این سفارت افزوده است که اقدام جدید امارت اسلامی به منظور ممانعت زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی به شمول آنانی که وابسته به کار در این سازمانها اند، ظالمانه است. به گفتهی سفارت آلمان، کسانی که از این اقدام امارت اسلامی آسیب میبینند، ضعیفترین و نیازمندترین قشر جامعه اند.
در همین حال، دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، هم در واکنش به این تصمیم، آن را نکوهش کرده است. اوچا با پخش خبرنامهای گفته است که نهادهای سازمان ملل متحد و شریکانش در افغانستان، تصمیم امارت اسلامی در بارهی توقف کار زنان در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی را نکوهش میکنند.
در خبرنامهی اوچا آمده است: «چنین دستوری، حقوق بنیادی زنان را نقض میکند و در تضاد با اصول انساندوستانه است.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
از سویی هم، رینا امیری، نمایندهی ویژهی امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، در پیامی گفته که این «تصمیم ظالمانه و بیرحمانهی دیگر است که زنان را مجازات میکند و کمکهای بشردوستانه را به خطر میاندازد.» به گفتهی او، امارت اسلامی زندگی افغانها را به خطر میاندازد و افغانستان را به مسیری خطرناکی سوق میدهد.
وزارت امور خارجهی ناروی نیز از تصمیم امارت اسلامی مبنی بر توقف کار زنان در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان، انتقاد کرده و خواستار لغو فوری این تصمیم شده است.
گفتنی است که امارت اسلامی پس از رویکارآمدن دوباره در بیشتر از یک سال گذشته، زنان را از کار در ادارههای دولتی هم محروم کرده است. این حکومت به تازگی تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاههای کشور را نیز، تا اطلاع بعدی تعلیق کرده است.