از روز گذشته تاکنون ویدیوی لت‌وکوب یک پسر جوان توسط جوان دیگری در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود.

در این ویدیو، پسر جوانی در اتاقی توسط یک پسر دیگر لت‌وکوب می‌شود، یک نفر از این ماجرا ویدیو می‌گیرد و چند پسر دیگر هم در اتاق نشسته‌اند و تماشا می‌کنند.

طوری‌که در ویدیو دیده می‌شود، اسم پسری که مورد لت‌وکوب قرار گرفته محمد و پسر دیگر اسمش منصور است.

منصور چندین‌بار به محمد می‌گوید که برایش حق (باج) نداده و به هموطنش بی‌احترامی کرده است؛ اما محمد می‌گوید که چنین کاری را نکرده است.

هم‌چنان در این ویدیو نام جزیرۀ لیسبوس یونان که اردوگاه موریا در آن موقعیت دارد، از زبان منصور گرفته می‌شود.

روایات مختلفی در بارۀ این ویدیو در شبکه‌های اجتماعی نشر شده است. برخی از کاربران گفته‌اند که محمد غرفه داشته و به گروه زورگو باج نداده و مانع باج‌گیری آنان از دیگران شده است. شماری نیز گفته‌اند که تمام افرادی که در ویدیو دیده می‌شود عضو یک گروه هستند و به دلیل مشکلات بین گروهی با هم درگیر شده‌اند.

آن‌چه در این ویدیو بیشتر از همه قابل تأمل است، نخست رفتار زشت یک مهاجر افغانستانی با مهاجر افغانستانی دیگر است که هر دو ممکن به دلایل مشابه مجبور به ترک کشور شده‌اند. دوم این‌که در این ویدیو بر سر مسألۀ قومیت چندین‌بار تأکید می‌شود.

از لهجۀ دو طرف در ویدیو فهمیده می‌شود که محمد هزاره و منصور تاجیک است.

منصور در کنار لت‌وکوب و شکنجۀ محمد و فحش‌های زشت و رکیک، بارها می‌گوید که به هموطنش بی‌احترامی کرده و چنان لت‌وکوبش کند که حتی قومش (قوم محمد) نتوانند دیگر به آنان چیزی بگویند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی در این بارۀ واکنش‌های جدی و گوناگون نشان داده‌اند و خواسته‌اند تا این موضوع از سوی پولیس یونان مورد پی‌گیری قانونی قرار گیرد.

شماری از کاربران گفته‌اند که مسألۀ شکنجه و تحقیر یک جوان نباید ساده گرفته شود و باید به صورت قانونی پی‌گیری شود.

نصرت نجفی، یکی از کاربران فیسبوک نوشته است، مهاجران افغانستانی که در یونان زنده‌گی می‌کنند باید این قضیه را پی‌گیری کنند و این جنایت را به پولیس گزارش دهند.

بسم‌الله رنجبر، یکی دیگر از کاربران نوشته است: «رفتار غیرانسانی و هتک حرمت به کرامت انسانی که در یکی از کمپ‌های یونان رخ داده است را دیدم و واقعا ناامید شدم.»

او نوشته است: «تعمیم دادن این ویدیو به یک قوم اشتباه است، به جای تعمیم دادن آن جنایت به یک قوم و برپا کردن جنجال قومی که بدون شک، ضررش نسبت به مفادش بیشتر خواهد بود، قضیه باید مورد پی‌گرد قضایی قرار بگیرد.»

شمار دیگری از کاربران نیز گفته‌اند، رفتار زشت مهاجران افغانستان در کشورهای دیگر سبب می‌شود تا افکار عمومی نسبت به تمامی شهروندان افغانستانی در جهت منفی تغییر کند.

این کاربران از شهروندان کشور که مهاجر هستند می‌خواهند تا با رفتار نادرست‌شان، جامعۀ افغانستان را وحشی و منفور معرفی نکنند.

پیش از این گزارش‌های زیادی در بارۀ اردوگاه موریا واقع در جزیرۀ لیسبوس نشر شده است. بربنیاد این گزارش‌ها، مهاجران در این اردوگاه در وضعیت بدی به سر می‌برند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *