شماری از رانندهگان زن از تصمیم تازۀ امارت اسلامی مبنی بر محرومیت زنان از دریافت جواز رانندهگی در شماری از ولایتها نگراناند و از آن انتقاد میکنند. آنان میگویند که محدودیتهای وضعشده از سوی امارت اسلامی عرصه را برای حضور زنان در اجتماع تنگ میکند.
به تازهگی منابع در برخی از ولایتها خبر دادهاند که امارت اسلامی صدور جواز رانندهگی به زنان را منع کرده است. شماری از زنان این تصمیم را خلاف حقوق اجتماعی خود میدانند و میگویند محرومکردن زنان از حق دریافت جواز رانندهگی نشان میدهد که امارت اسلامی به زنان بهعنوان نصف جمعیت کشور باور ندارد.
ثنا حجتی، یک تن از رانندهگان در هرات، میگوید که وضع محدودیت بر زنان از سوی امارت اسلامی خلاف حقوق اجتماعیشان است و انتظارات آنان را برای بهبود وضعیت از بین میبرد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حجتی میافزاید که هنگام سوارشدن بر موترش دلهره دارد و در جریان رانندهگی از این که با برخورد تُند و نامناسب نیروهای امارت اسلامی روبهرو شود، میهراسد.
علینا رسا، که پیش از سقوط نظام جمهوری در جوزجان رانندهگی میکرد، میگوید که اکنون جرات رانندهگی ندارد و نمیتواند مانند گذشته نیازهای خود و خانوادهاش را رفع کند.
او میگوید: «رانندهگی از حقوق مسلم همهگان است که میتوانند مطابق نیاز دست پیدا کند، اما در شرایط کنونی این حق از زنان گرفته شده و آنان نمیتوانند رانندهگی کنند. آنان جواز فعالیت رانندهگی بهدست آورده نمیتوانند و آنهایی که دارند نیز نمیتوانند از موتر شخصی خود استفاده کنند. حساسیتهای زیادی بالای زنان درایور از سوی امارت اسلامی وارد میشود.»
هرچند منع صدور جواز رانندهگی به زنان تاکنون بهطور رسمی از سوی مسئولان امارت اسلامی اعلام نشده است، اما برای نخستین بار ریاست ترافیک هرات به خبرگزاری فرانسه گفته که به آنان دستور شفاهی داده شده است تا صدور جواز رانندهگی برای زنان متوقف شود.
خواستیم دیدگاه ریاست ترافیک هرات را در این باره داشته باشیم؛ اما به تماسهای ما پاسخ داده نشد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
در همین حال، محمودشاه رسولی، سخنگوی فرماندهی امنیۀ هرات، به سلاموطندار تأیید میکند که روند توزیع جواز رانندهگی به زنان متوقف شده است، اما امارت اسلامی راهکار تازهیی را برای زنان رویدست دارد. به گفتۀ او، پس از تکمیل این طرح، روند توزیع جواز رانندهگی دوباره از سرگرفته میشود.
تصمیم امارت اسلامی در پیوند به منع دریافت جواز رانندهگی به زنان، واکنش کاربران شبکههای اجتماعی را نیز در پی داشته است. کاربران شبکههای اجتماعی اعمال محدودیت بر زنان را خلاف تهعدات امارت اسلامی در برابر این قشر میدانند.