دهها تن از آموزگاران ولایت بامیان در یک گردهمایی اعتراضی خواستار یکسانسازی معاشات کارکنان خدمات ملکی شدهاند. این آموزگاران معترض با گردآمدن در میدان «الکین» در مرکز شهر بامیان میگویند، معاششان در شرایط کنونی که بهای مواد اولیه مانند مواد غذایی و مواد سوختی به گونۀ سرسامآوری در حال افزایش است، بسنده نیست.
آموزگاران همچنان میگویند که نمرات رهایشی شهرک آموزگاران در بامیان به نیازمندان توزیع نشده و این نمرات از سوی شبکههای مافیایی و غاصبان زمین، غصب شده است.
احمد بامیانی، یکی از آموزگاران میگوید، آنان از این معاشات ناچیز راضی نیستند و با افزایش بهای مواد اولیه و مواد سوختی معاش آنان برای تهیۀ این مواد بسنده نیست.
علیشهریار، یکی دیگر از آموزگاران معترض میگوید، در ولایتها دیگر برای آموزگاران شهرک ساخته شده و به آموزگاران نمرات رهایشی توزیع شده، اما شهرک آموزگاران بامیان از سوی شبکههای مافیایی و غاصبان زمین غصب شده است.
این آموزگار از دولت میخواهند تا شهرک آموزگاران را از چنگ غاصبان زمین بگیرد و بخش جدید این شهرک را برای آموزگارانی که سرپناه ندارند توزیع کند.
محمداختر ناصری، رئیس شورای آموزگاران بامیان میگوید که بارها طرح یکسانسازی معاشات کارکنان خدمات ملکی و افزایش معاش آموزگاران را با وزارت معارف و دیگر نهادهای مسئول در میان گذاشتهاند، اما تاکنون هیچگونه اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. به گفتهٔ او، اخیراً طرح یکسانسازی معاشات کارکنان خدمات ملکی در شورای ملی نیز مطرح شده است.
رئیس شورای آموزگاران بامیان هشدار میدهد و میگوید، اگر حکومت به خواستههای آنان رسیدهگی نکند، آموزگاران بامیانی در سال آموزشی ۱۴۰۰خورشیدی دروازۀ مکتبهای این ولایت را به روی دانشآموزان خواهند بست.
فعالان مدنی بامیان از این گردهمایی اعتراضی آموزگاران پشتیبانی کردهاند. کریم فروغ، فعال مدنی میگوید که دولت در تطبیق وعدههایش برای بهبود وضعیت زندهگی آموزگاران عمل نکرده است و معاشات کارمندان خدمات ملکی یکسان نیست. به گفتۀ او، معاش یک عضو هیأت گفتوگوکنندۀ دولت با طالبان برابر با معاش ۱۷۵ آموزگار است.
ایوب امیری، رئیس معارف بامیان میگوید، این خواست آموزگاران را با وزارتهای معارف و مالیه در میان گذاشته است. آقای امیری، در بارۀ توزیع زمین برای آموزگاران میگوید، ادارۀ محلی با همکاری ریاست معارف در تلاش رفع مشکلات در این زمینهاند.
این آموزگاران با صدور قطعنامۀ ۵ مادهٔ به دولت هشدار میدهند که اگر به خواستههایشان رسیدهگی نشود، به اعتراضات گسترده دست خواهند زد و در سال آموزشی ۱۴۰۰خورشیدی اجازۀ بازشدن مکتبها را نخواهند داد.