شماری از زنان ساکن در مناطق دوردست و روستایی بدخشان شکایت می‌کنند که فعالیت‌های ریاست امور زنان این ولایت مرکزمحور است و کاری بنیادی برای بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زنان مناطق دوردست و روستایی بدخشان، صورت نگرفته است.

ریحان، باشندۀ ولسوالی شغنان بدخشان به سلام‌وطندار می‌گوید که ریاست امور زنان این ولایت برای توسعۀ محصولات دستی زنانِ این ولسوالی، کاری نکرده است و آنان گواه هیچ‌گونه فعالیت چشم‌گیر این ریاست نبوده‌اند.

به گفتۀ ریحان، زنان بسیاری در ولسوالی شغنان علاقه‌مند حضور در فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی‌اند؛ اما از سوی ریاست امور زنان پشتی‌بانی نمی‌شوند.

ریحان می‌افزاید: «متأسفانه ریاست امور زنان در مناطق مرکزی فعالیت دارد، اما در مناطق دوردست بدخشان کم‌تر فعال بوده است و در  مناطق دوردست مانند شغنان، واخان، درواز، یمگان و جاهای دیگر هیچ کاری برای بهبود وضعیت زنان انجام نشده است. ریاست امور زنان در این مناطق نه از فعالیت زنان حمایت کرده و نه کاری برای تشویق زنان صورت گرفته است.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

رخشانه، باشندۀ ولسوالی زیباک بدخشان نیز می‌گوید که برخی از نهادهای غیردولتی زنان را در بخش‌های بسته‌بندی مواد غذایی، تهیۀ لبنیات و مسایل دیگر آموزش داده‌ و زنان با علاقه‌مندی بسیار فعالیت‌شان را آغاز کرده‌اند؛ اما هیچ نهادی به‌شمول ریاست امور زنان برای محصولات آن‌ها بازاریابی نکرده است.

به گفتۀ رخشانه، پشتی‌بانی‌نکردن ریاست امور زنان بدخشان از زنان این ولایت سبب شده که  بسیاری از زنان از فعالیت‌های اقتصادی دست بردارند. رخشانه باورمند است که ریاست امور زنان به‌عنوان نهاد پشتی‌بان زنان در بدخشان کارهای مؤثری برای بهبود وضعیت زنان در مناطق روستایی انجام نداده است.

او می‌افزاید که فعالیت ریاست امور زنان و دیگر نهادها بیش‌تر به مناطق نزدیک به مرکز و ساحات قابل دست‌رس متمرکز است.

رخشانه می‌گوید: «ما از کارکرد ریاست امور زنان بدخشان هیچ رضایت نداریم؛ چون آن‌ها در مناطقی کار می‌کنند که برای‌شان نزدیک و قابل دست‌رس است، از ولسوالی‌های دوردست و مرزی هیچ خبری ندارند. من خودم از جمله زنانی هستم که مشغول تولید صنایع دستی هستم، زنان زیادی مثل من این کار را می‌کردند، اما چون حمایت نشدند و کسی ما را تشویق نکرد و برای صنایع دستی ما بازاریابی نشد، زنان از تولید صنایع دستی دست برداشتند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

اما آلینا غیاثی، رئیس امور زنان بدخشان می‌گوید که این ریاست در سراسر بدخشان فعالیت می‌کند و از طریق نهادهای هم‌کار، برنامه‌ها و پروژه‌های بسیاری را در مناطق دوردست بدخشان برای بهبود وضعیت زنان تطبیق کرده است. رئیس امور زنان بدخشان می‌افزاید که تا اندازۀ توان برای زنان این ولایت کار کرده است.

آلینا غیاثی، رئیس امور زنان بدخشان

مسئولان ریاست امور زنان بدخشان تأکید می‌کنند که این اداره یک نهاد پالیسی‌ساز و نظارت‌کننده است و پروژه‌ها بیش‌تر از سوی نهادهای غیردولتی و در هماهنگی با این نهاد تطبیق می‌شوند. به گفتۀ آنان، ریاست امور زنان در تمام بدخشان فعالیت متوازن دارد و از طریق نهادهای مختلف کارهای قابل توجهی را در سراسر این ولایت انجام داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: