انستیتیوت صلح و اقتصاد آسترالیا، در گزارشی که وضعیت تروریزم در جهان را در ۲۰۲۲ بررسی کرده‌، افغانستان را یکی از ۱۰ کشوری برشمرده که از فعالیت‌های هراس‌افکنانه متأثر است و در معرض تهدید آن قرار دارد.

بر اساس گزارش این انستیتیوت، میزان حمله‌های هراس‌افکنانه در افغانستان از زمان روی‌کارآمدن امارت اسلامی تا کنون، ۵۸ درصد و رقم تلفات ناشی از این دست حمله‌ها نیز ۷۵ درصد کاهش یافته؛ اما هنوز هم افغانستان از جمله کشورهای متأثر از تروریزم است.

اسدالله ندیم، آگاه مسائل نظامی، در باره‌ی نگرانی‌ها از فعالیت‌های هراس‌افکنانه در افغانستان، می‌گوید: «بزرگ‌ساختن و تقویت بعضی از شبکه‌های تروریستی، در حقیقت یک ‌نوع ماین‌گذاری سیاسی و جیوپولیتیک در منطقه است که از سوی استخبارات کشورهای غربی صورت گرفته ‌است. مسئولیت مستقیم به سوی کشورهای غربی است؛ چون این‌ها به بهانه‌ی تروریزم به افغانستان آمده بودند؛ اما تروریزم تقویت شد.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

افزایش حمله‌های خون‌بار هراس‌افکنانه در روزهای پسین در بخش‌های مختلف افغانستان، سبب شده‌ است که نگرانی‌ها از وضعیت امنیتی و تهدیدهای موجود در افغانستان نیز بیش‌تر شود.

کارشناسان، گروه داعش را که ‌عامل بیش‌تر این حمله‌ها خوانده می‌شود، تهدید جدی در برابر امنیت افغانستان و منطقه عنوان می‌کنند.

ثمر سادات، آگاه مسائل نظامی، در این باره می‌گوید: «نگرانی جهان و منطقه، به ویژه کشورهای همسایه به جا است؛ چون هنوز در افغانستان تروریزم زنده است که شاهد حمله‌های اخیر داعش در بلخ و سایر نقاط افغانستان هستید.»

طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، نیز می‌گوید: «از دیدگاه من، مهم‌ترین تهدیدی که به مردم افغانستان آسیب می‌رساند، داعش است. باید برای ازبین‌بردن داعش، فعالیت زیاد شود. اتفاقاً جهان فعلاً هیچ‌ کاری برای ازبین‌بردن داعش انجام نمی‌دهد.»

در همین حال، سخن‌گویان امارت اسلامی با بی‌موردخواندن نگرانی‌ها از تهدیدهای امنیتی از نشانی افغانستان، تأکید می‌کنند که این حکومت به تأمین امنیت مصمم است.

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، تأکید می‌کند که امارت اسلامی برای مبارزه با گروه‌های هراس‌افکن در افغانستان جدی است و در همین راستا، در این اواخر چندین مخفی‌گاه گروه داعش را در کشور از بین برده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌گوید‌: «نیروهای کشفی و استخباراتی امارت اسلامی به گونه‌ی مستمر پشت آن‌ها است، آن‌ها را زیر تقعیب دارد و هر جایی که سرنخی از آن‌ها معلوم شود، در برابر آن‌ها اقدام صورت می‌گیرد.»

در یک سال‌ونیم پسین، بحث وجود گروه‌های هراس‌افکن در افغانستان و تهدیدهای ناشی از آن، همواره به عنوان چالش امنیتی_منطقه‌ای، از سوی قدرت‌های منطقه و جهان مطرح شده است. به تاز‌گی اوزبیکستان، همسایه‌ی شمالی افغانستان، نیز برای مقابله با تهدیدهای هراس‌افکنانه، تدابیر جدی‌تری را در هم‌مرزی با افغانستان روی ‌دست گرفته ‌است.

با این حال، ادعای وجود تهدیدهای هراس‌افکنانه و وجود گروه‌های هراس‌افکن در افغانستان، همواره از سوی امارت اسلامی رد شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: