دادستانی کل کشور میگوید که این اداره از آغاز سال مالی ۱۳۹۹ تا کنون، به بیش از ۲ هزار قضیه خشونت علیه زنان، رسیدهگی کرده است.
جمشید رسولی، سخنگوی دادستانی کل کشور امروز پنجشنبه، دهم میزان/ شهریور، در یک نشست خبری گفت که از ماه جدی سال ۱۳۹۸ تا سنبله ۱۳۹۹ خورشیدی، دو هزار و ۸۸ قضیه خشونت علیه زنان در مرکز و ولایتهای کشور به ثبت رسیده است.
سخنگوی دادستانی کل افزود که این قضایا شامل لتوکوب، تجاوز جنسی، آزار و اذیت، نکاح اجباری، ممانعت از حق ازدواج، بد دادن، ممانعت از تصرف اموال وارث و مجروحیت و معلولیتهای منجر به قتل است.
به گفتۀ سخنگوی دادستانی کل، از میان دو هزار و ۸۸ قضیه خشونت علیه زنان، ۶۲۲ قضیه آن در کابل، ۲۵۶ قضیه در بلخ، ۲۰۸ قضیه در هرات، ۱۱۹ قضیه در دایکندی، ۷۲ قضیه در فاریاب، ۶۹ قضیه در بامیان، ۶۷ قضیه در تخار، ۶۶ قضیه در ننگرهار و از ۴۶ قضیه تا ۱ قضیه، در دیگر ولایتها به ثبت رسیده است.
سخنگوی دادستانی کل میگوید: یکی از دلایل افزایش خشونت علیه زنان، انزوای خودخواسته در دوران شیوع کرونا است.
سخنگوی دادستانی کل تصریح کرده که دو هزار و ۸۸ قضیۀ خشونت علیه زنان، شامل یازده صد قضیۀ لتوکوب، ۲۳۴ قضیۀ آزار و اذیت و ۱۷۳ قضیۀ تجاوز جنسی میشود.
جمشید رسولی، سخنگوی دادستانی کل میگوید که این اداره بررسیهایش را در مورد تازهترین قضایای تجاوز جنسی که اخیرن در چند ولایت کشور رخ داده، آغاز کرده است.
به گفتۀ او، بررسیهای این نهاد در مورد قضیۀ تجاوز جنسی بر یک زن در ولایت جوزجان تکمیل گردیده و متجاوز از سوی محاکم به ۳۰ سال حبس محکوم به مجازات شده است.
او در این نشست خبری گفت که هفت تن از عاملان تجاوز جنسی بر یک کودک در کندهار بازداشت شدهاند و در توقیف به سر میبرند.
او همچنان افزود که عامل قضیۀ تجاوز جنسی بر یک زن در فاریاب از سوی محاکم به ۲۰ سال حبس محکوم به مجازات شده و در پیوند به قضیه تجاوز جنسی در کاپیسا، چند تن بازداشت شدهاند.
او تأکید کرد که خشونت علیه زنان نسبت به سال گذشته افزایش قابلملاحظه داشته است.
سخنگوی دادستانی کل کشور میگوید که این اداره مطابق ماده ۱۳۴ قانون اساسی، مسئولیت رسیدهگی به قضایای جرمی را دارد و مکلف به حمایت از حقوق شهروندان است.
به گفتۀ مسئولان دادستانی کل، رسیدهگی به قضایای خشونت علیه زنان در اولویت این اداره قرار دارد.