به یکی از ورزشگاههای خصوصی در شهر غزنی آمدهام؛ ورزشگاهی که این روزها رقابتهای تورنمنت لیگ برتر فوتسال غزنی نیز، در آن جریان دارد. معیارینبودن ورزشگاه، تحویلی پول بازی و توزیع تکت برای تماشاگران این رقابتها، اما از چالشهایی اند که ورزشکاران در غزنی با آن روبهرو هستند.
شماری از ورزشکاران در غزنی، میگویند که نبود یک مجتمع ورزشی دولتی سبب شده است تا آنها همهروزه برای تمرینهای ورزشی و رقابتهای شان، به ورزشگاههای خصوصی پول پرداخت کنند. دُرمحمد و سیدنعیم، دو ورزشکار در غزنی، در گفتوگو با سلاموطندار از بیبرنامگی مسئولان ادارهی ورزشی غزنی برای بهبهرهبردارینرسیدن ورزشگاه دولتی این ولایت انتقاد میکنند و میگویند که ورزشگاه دولتی نُه سال پیش ساخته شده؛ اما هیچ گونه استفادهای از آن نشده است.
دُرمحمد میافزاید: «جمنازیومی که در داخل ثقافت اسلامی ساخته شده، نزدیک به ۸۰ درصد کارش تکمیل شده است. از مسئولان محترم خواهشمندیم که صدای ما را بشنوند، قضیه را جدی پیگیری کنند تا این مشکلات ورزشکاران حل شود و جمنازیوم در دسترس ورزشکاران قرار بگیرد.»
سیدنعیم، نیز میافزاید: «اگر این ورزشگاهی که نیمهکاره باقی مانده، به دسترس ما قرار بگیرد، ما میتوانیم میزبان مسابقات در غزنی باشیم و همچنان میتوانیم به جای این که مسابقات در جمنازیومهای خصوصی برگزار شود، در آن جا برگزار شود؛ چون این جا جمنازیوم شخصی، هزینهی خیلی گزاف دارد.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
شمسالدین اعظمی، مسئول فدراسیون فوتبال غزنی، میگوید که رهبری ریاست تربیت بدنی افغانستان چندین بار از ورزشگاه یادشده دیدن کرده؛ اما کاری برای تکمیل کار و گشایش آن انجام نداده است. به گفتهی او، آنان ناچار اند تورنمنتهای فوتسال و دیگر رشتههای ورزشی را با پول ورزشکاران در ورزشگاههای خصوصی شهر غزنی برگزار کنند؛ کاری که به ورزشکاران در شرایط کنونی دردسرهای اقتصادی به همراه دارد.
او میافزاید: «چندین بار رییسان تربیت بدنی افغانستان این جا آمدند و از نزدیک دیدند، نمیدانم مشکل در کدام قسمت است؛ یا در تربیت بدنی افغانستان مشکل است یا در تربیت بدنی غزنی. اکنون ما در جمنازیومهای شخصی، از پول شخصی ورزشکاران پول میپردازیم. هر تیم ما به ۵۰۰ افغانی برای یک ساعت جمنازیوم را کرایه میگیرند و پولش را ورزشکاران میپردازند.»
در پاسخ به این خواست ورزشکاران، بلال مجاهد، آمر تربیت بدنی غزنی، به سلاموطندار میگوید ورزشگاه دولتی این ولایت که در ۲۰۱۵ در ساحهی ثقافت اسلامی ساخته شده، تا کنون از سوی شرکت قراردادی به آمریت تربیت بدنی غزنی تسلیم داده نشده و کار ساخت آن نیز حدود ۲۰ درصد باقی مانده است.
مجاهد، میافزاید که تلاشهای آمریت تربیت بدنی غزنی آغاز شده است تا بتوانند در آیندهی نزدیک کار این مجتمع را تکمیل کنند و به دسترس ورزشکاران غزنی قرار دهند. «ما انشاءالله در تلاش هستیم که به زودترین فرصت، کارش را سر شخص قراردادکننده شروع کنیم یا در همین حالت تسلیمی بگیریم و بعد کارش را شروع کنیم. انشاءالله کارهای اداری جریان دارد. این وعدهی ما است که کارش را خلاص میکنیم و کارش تکمیل میشود تا ورزشکاران ما ازش استفاده کنند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
گفتنی است که ورزشگاه دولتی غزنی که یک مجتمع بزرگ برای بازیهای فوتسال، والیبال و ورزشهای رزمی است، جزی از پروژههای غزنه ۲۰۱۳ بود که پس از تکمیلشدنش، به دلیل استقرار ارتش و قطعات امنیتی حکومت پیشین در این ساحه، به بهرهبرداری نرسیده و اکنون هم یک قرارگاه نظامیان امارت اسلامی در جوار این مکان ورزشی مستقر است.
عزیزالله نوازی، از پیشکسوتان ورزش در غزنی، میگوید که با تکمیل و بهرهبرداری این مجتمع ورزشی، از یک سو زمینهی رشد ورزش در غزنی مساعد میشود و از سوی دیگر، وضع تکت تماشاگران، منبع خوب درآمد برای دولت میشود. «اگر ما بتوانیم همین منابع فوتبال خود را در چوکات دولت تنظیم کنیم و مطابق یک میکانیزم اینها را به جمنازیوم دولتی سوق بدهیم، هم یک منبع خوب عایداتی به دولت میشود و هم برای رشد و توسعهی ورزش، بسیار مفید است.»
جوانان در غزنی، علاقهمندی خوبی به ورزش به ویژه به فوتبال و فوتسال دارند و هماکنون حدود ۲۵ جمنازیوم شخصی فوتسال در غزنی فعالیت دارند.