عسل تولید‌شده در تخار در آزمایش‌های لابراتواری در شماری از کشورها مانند ترکیه، چین و امارات متحده‌ی عربی، از لحاظ کیفیت و طعم، درجه‌ی نخست را به دست آورده است.

بشیراحمد سنقر، رییس انجمن زنبورداران در تخار، به سلام‌وطندار می‌گوید که عسل‌های تولیدشده در این ولایت و ولایت هم‌جوار آن –بدخشان-، عسل طبیعی و از گل‌های متفاوت است که در دیگر کشورها کم‌پپدا است. او، می‌گوید: «ما می‌رویم در کوهای بدخشان؛ در اون جا گل‌هایی است که خیلی جست‌وجو کردیم در دیگر کشورها نبوده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

آقای سنقر با اشاره به گل «جمبیلک» و گل «هاره»، می‌گوید که این گل‌ها در دیگر کشورها کم‌یاب است.

با این حال، شماری از زنبورداران با شکایت از کسادبودن بازار خریدو‌فروش عسل در کشور، می‌گویند که اکنون بازار فروش عسل ثبات ندارد؛ چیزی که باعث شده آن‌ها در فروش فرآورده‌های شان به مشکل بیفتند. عبدالقدوس یکی از زنبورداران، می‌گوید: «امسال صد کیلو عسل گرفتم؛ عسل طبیعی و صدفی‌صد خالص است؛ اما با تأسف که هنوز موفق به فروش آن نشدیم.»

از سویی هم، زنبورداران در تخار، می‌گویند که به مکان مناسبی برای نگه‌داری زنبورها در زمستان دست‌رسی ندارند. عبدالجلیل، یکی دیگر از زنبورداران در تخار، می‌گوید: «زنبورهای ما در بیرون است، توان نگه‌داری در زمستان را نداریم. از دولت خواهش می‌کنیم که عسل ما را به قیمت‌ کم هم که می‌شود، خریداری کند. ما مجبور مانده ایم؛ نمی‌توانیم مصارف خود را پره کنیم.»

با این حال، محمد‌یعقوب سرپرست ریاست زراعت تخار، می‌گوید که تلاش‌ها برای فراهم‌کردن زمینه‌ی صادرات عسل تولیدشده‌ در این ولایت، جریان دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

به گفته‌ی او، تنها انجمن زنبورداران ولسوالی دشت‌قلعه‌ی تخار توانسته است با تلاش خود شان، خود را به بازارهای جهانی وصل کنند.

بر اساس آمار ریاست زراعت تخار، در سال روان، ۷۰ تن عسل در این ولایت تولید شده است.

گفتنی است که پس از ۱۳۸۵،زنبورداری در تخار رونق گرفته و اکنون، ۹ انجمن زنبورداری و ۵۰۰ زنبوردار در ولسوالی‌های مختلف این ولایت فعالیت دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: