پاکستان در بیش‌تر از دو سال گذشته که با امارت اسلامی روی برخی موضوع‌ها از جمله مسائل امنیتی و اقتصادی، اختلاف‌هایی را مطرح کرده‌، اکنون پس از یک تحول گواه یک حکومت جدید شده است. با این تغییر سیاسی در پاکستان، امارت اسلامی انتظار دارد که این کشور برای حل مشکلات موجود میان کابل و اسلام‌آباد بکوشد.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی، روز گذشته در نخستین تماس خود با محمد اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه‌ی جدید پاکستان، بر بهبود روابط دوجانبه و حل مشکلات میان دو کشور، تأکید کرده‌ است. سرپرست وزارت امور خارجه، ضمن این خواست‌ها، از وزیر امور خارجه‌ی جدید پاکستان برای سفر به کابل نیز دعوت کرده ‌است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در خبرنامه‌ی وزارت خارجه آمده ‌است: «متقی صاحب گفت که کشورهای منطقه با گذشت هر روز با امارت اسلامی تعاملات خود را بیش‌تر می‌سازند و به سطح منطقه کارهای پروژه‌های بزرگ زیربنایی در حال آغازشدن است و از پاکستان می‌خواهیم که سهم سازنده‌ی خود را داشته باشد. متقی صاحب هم‌چنان از وزیر خارجه‌ی پاکستان برای سفر به افغانستان دعوت کرد.»

با این حال، برخی از آگاهان، نیز انتظار دارند که حکومت جدید پاکستان برخلاف رویکرد دو سال پیش این کشور در راستای حل چالش‌های موجود در روابط دوجانبه میان کابل و اسلام‌آباد، از راه گفت‌وگو تلاش کند. آگاهان، هم‌چنان بر روی‌دست‌گرفتن سیاست خارجی محتاطانه از سوی امارت اسلامی در برابر پاکستان تأکید دارند.

محمود اضطرابی، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «حکومت پاکستان برای این که افکار عمومی خود را قناعت بدهد، تا حال کوشیده است به افغانستان اتهامات وارد کند و این بحران‌ را پیچیده‌تر و شدیدتر کرده ‌است. من فکر می‌کنم پاکستان اگر از راه انسانی و راه همسایگی تلاش بکند، می‌تواند مشکلات با افغانستان را حل کند.»

از سویی هم، آگاهان با توجه به نگاه امنیتی پاکستان در برابر افغانستان و نقش بخش نظامی این کشور به عنوان تعیین‌کننده‌ی اساسی سیاست پاکستان در برابر افغانستان، امیدوار نیستند که حکومت جدید پاکستان بتواند تحول مثبتی را در روابط با افغانستان روی دست بگیرد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

اجمل زرمتی، دیگر آگاه روابط بین‌الملل، نیز در این باره می‌گوید: «تا زمانی که در سیاست خارجی پاکستان تغییرات اساسی به وجود نیاید، این خواست‌ها و دعوت‌ها از پاکستان مفید نیست؛ به خاطر این که طراح سیاست خارجی پاکستان در برابر افغانستان، نظامیان این کشور هستند.»

هم‌زمان با این خواست کابل مبنی بر حل مشکلات در روابط با پاکستان، آصف علی‌خان درانی، نماینده‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، ادعا کرده که افغانستان هم‌اکنون ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ جنگ‌جوی تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) را پناه داده؛ ادعایی که پیش از این امارت اسلامی بارها آن را رد کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: