شام روز گذشته -شنبه، ۲۳ میزان-، ساختار تازه‌ای به نام «حرکت ملی صلح و عدالت افغانستان» با اشتراک شماری از چهره‌های سیاسی و غیرسیاسی حکومت پیشین، در نشستی آنلاین اعلام موجودیت کرد.

محمدقاسم وفایی‌زاده، عضو رهبری این حرکت، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار، می‌گوید که این ساختار، به‌ دنبال یافتن راه بیرون‌رفت از چالش‌های کنونی افغانستان، از راه گفت‌وگو است.

وفایی‌زاده اضافه می‌کند: «این حرکت به هدف آغاز مذاکرات بین‌الافغانی، تأمین مصالحه‌ی ملی و ایفای یک نقش مثبت و مؤثر در کشور، به وجود آمده. این حرکت، جنگ را راه‌حل نمی‌داند.»

در همین حال، محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه‌ی پیشین و عضو دیگر این حرکت، نبود نظامی مشروع در کشور را مشکل بنیادین خوانده و بر برقراری نظام مشروع از طریق رأی مردم، تأکید دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او افزوده که اگر نظام مشروع در افغانستان ایجاد نشود، نه تنها بحران در افغانستان فراگیرتر می‌شود؛ بل مشکلات جدی‌ای را برای منطقه و جهان نیز به بار خواهد آورد.

اتمر تأکید کرده که برای نجات کشور از بحران کنونی، جنگ زیر هر عنوانی و از هر طرفی که باشد، راه‌حل نیست و رسیدن به صلح پایدار، تنها از راه شکل‌گیری نظامی مشروع و متکی بر اراده‌ی مردم، ممکن است.

او از امارت اسلامی خواسته که مطابق تعهداتش در توافق‌نامه‌ی دوحه، گفت‌‌و‌گوهای بین‌الافغانی را برگزار کند؛ تا به «توافق سیاسی همه‌شمول» برسند و از جامعه‌ی جهانی نیز خواسته که از این روند پشتیبانی کند.

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی اما، می‌گوید که چهره‌های سیاسی حکومت پیشین، فرصت‌های خود را در گفت‌وگوهای دوحه از دست داده ‌اند.

کریمی می‌گوید: «مذاکرات بین‌الافغانی که در  توافق‌نامه‌ی دوحه اشاره شده بود، شما می‌بینید و تمام جهان می‌بیند که آن‌ها سبوتاژ کردند و همین شانسی را که داشتند، از دست دادند و مجبور به این شدند که از راه نظامی از کشور فرار کردند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

حرکت ملی صلح و عدالت افغانستان، در حالی‌ شکل گرفته که به ‌دلیل کارنامه‌های سیاست‌مداران حکومت پیشین، مردم نسبت به نتیجه‌ی این حرکت‌ها، دید خوش‌بینانه‌ای ندارند.

یوسف امین زازی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که به ‌دلیل پیشینه‌ی چهره‌های سیاسی حکومت پیشین، چنین حرکتی از سوی آن‌ها، برای شهروندان سودی به هم‌راه ندارد.

او، می‌گوید: «در همین ۴۳ سال تمام اینها ادعا داشتند که به مردم افغانستان خدمت می‌کنند و ولی در عمل ما چیز دیگری را دیدیم و غیراز جنگ، قتل و نفاق دست‌آورد دیگر نبود.»

محمدحنیف اتمر، محمد معصوم استانکزی، محمدشاکر کارگر، شریفه زرمتی، جماهیر انوری، سیدنورالله سادات، محمدقاسم وفایی‌زاده، محمدعالم ساعی، جنرال مرادعلی مراد و شماری از چهره‌ها‌ی دیگر در تشکیل «حرکت ملی صلح و عدالت افغانستان»، شامل استند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: