انجنیر میرویس، از مسئولان ادارۀ راه آهن افغانستان به سلاموطندار میگوید که قرار است در روزهای نزدیک یک نشست سهجانبه میان مقامهای افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان برگزار شود و در این نشست روی کریدوری که آسیای مرکزی را از طریق افغانستان به آسیای جنوبی وصل کند، گفتوگو خواهد شد.
او میافزاید بیشتر بخشهای پروژۀ راه آهن از خاک افغانستان میگذرد که شهرهای بزرگ را بههم وصل میکند و درآمد بسیاری نیز از این طریق حاصل میشود. آقای میرویس میگوید این پروژه افزون بر اینکه برای افغانستان دارای اهمیت راهبردیست، برای کشورهای منطقه نیز سودمند است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ او، در این نشست نقشۀ راه توسط سه کشور ایجاد و امضا میشود و تاریخ آغاز و هزینۀ این پروژه نیز مشخص خواهد شد. او میگوید: «آمادهگی برای ایجاد نقشه ادامه دارد و انشاءالله در نشستی که بهزودی برگزار میشود، این نقشه امضا شود و با امضای آن کار عملی پروژه در افغانستان آغاز خواهد شد.»
در همین حال، تاجمحمد تلاش، از آگاهان مسائل اقتصادی، ساخت این راه آهن از طریق افغانستان را به سود منطقه و بهطور ویژه به سود افغانستان میداند. او میگوید که با عملیشدن این پروژۀ بزرگ، به افراد زیادی زمینۀ کار فراهم میشود و صادرات نیز افزایش مییابد.
به گفتۀ تاجمحمد تلاش، از این طریق میلیونها دالر به عواید ملی اضافه میشود، تجارت میان کشورهای منطقه تقویت مییابد و در مجموع این پروژه به سود افغانستان است. او میافزاید: «باورمندیم که در شرایط کنونی افغانستان، تطبیق چنین پروژههایی سود قوی اقتصادی به همراه دارد و میتوانیم در درازمدت نیز از این پروژه فواید اقتصادی زیادی ببریم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
گفتنیست که بخش زیادی از راه آهن که آسیای مرکزی را به آسیای جنوبی وصل میکند، از ولایتهای مهم کشور میگذرد و شهر جلالآباد را به پشاور وصل میکند. گفتوگوهای مقدماتی این پروژه را حکومت پیشین یک سال پیش با دو کشور دیگر انجام داده بود و توافقی نیز میان کشورهای افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان انجام شده بود.
اکنون امارت اسلامی تلاش میکند تا روند عملیسازی این پروژۀ بزرگ بهزودی آغاز شود و تأمین امنیت این پروژه را نیز وزارت امور داخلۀ امارت اسلامی برعهده گرفته و قرار است ۴ هزار نیروی امنیتی، امنیت آن را تأمین کنند.