هم‌زمان با نزدیک‌شدن سومین نشست دوحه، شماری از آگاهان مسائل سیاسی و روابط بین‌الملل، می‌گویند که امارت اسلامی باید از فرصت پیش‌آمده در نشست دوحه برای حل مشکلات افغانستان استفاده کند.

اجمل زرمتی، آگاه روابط بین‌الملل، می‌گوید که اکنون دروازه‌های گفت‌وگو برای حل مشکلات افغانستان باز شده است و امارت اسلامی باید از این فرصت بهره ببرد. او می‌افزاید: «ما هنوز در انزوای کامل سیاسی استیم؛ کشورهای بزرگ روی دیپلماسی در باره‌ی افغانستان تأکید دارند؛ اکنون دروازه‌های گفت‌وگو و دیپلماسی به روی افغانستان باز است. خطر وقتی جدی می‌شود که دروازه‌های دیپلوماسی به روی ما بسته شود و ما نتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

روزمری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد که نشست دوحه را میزبانی می‌کند، اعلام کرده‌ که موضوع به‌رسمیت‌شناسی افغانستان در سومین نشست دوحه مطرح نخواهد شد.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست نیز، در دیدار با روزا اتونبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، گفته‌ که امارت اسلامی در نشست دوحه برای گفت‌وگو در باره‌ی موضوع‌های اقتصادی و مبارزه با مواد مخدر آمادگی دارد.

آگاهان اما با نگرانی از مطرح‌نشدن بحث به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی، می‌گویند که سازمان ملل متحد و امارت اسلامی در نشست دوحه باید برای بازگشت افغانستان به جامعه‌ی بین‌المللی کار کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

 عزیز استانکزی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «امارت اسلامی باید خط‌های سرخ خود را بشکناند و هم‌چنان سازمان ملل متحد در تعامل با افغانستان بیش‌تر کوشا باشد تا در آینده‌ی نزدیک افغانستان به رسمیت شناخته و مشکلات مردم حل شود.»

در نزدیک به سه سال گذشته، نشست‌های گوناگون در باره‌ی افغانستان از جمله دو نشست در دوحه برگزار شده؛ اما این نشست‌ها نتوانسته به مشکلات افغانستان راه‌حل ارائه و برای بازگشت این کشور به جامعه‌ی بین‌المللی کمک کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: