یافته‌های یک گزارش تحقیقی تازه که در روزنامۀ نیویورک تایمز به نشر رسیده، نشان می‌دهد که امارت اسلامی در شش ماه نخست حکومت خود، حدود ۵۰۰ تن از کارمندان و اعضای نیروهای امنیتی دولت پیشین را کشته یا ربوده‌ است.

در گزارش آمده که اعلام عفو عمومی از سوی امارت اسلامی، یک «ادعای دروغ» بوده و به‌عنوان بهانه و به دام‌انداختن نظامیان پیشین استفاده شده است. به نقل از گزارش، حمله‌های انتقام‌جویانه به نظامیان و کارمندان دولت پیشین هدف‌مندانه انجام شده و عفو عمومی تظاهری به‌خاطر کسب کمک‌های مالی و پشتی‌بانی کشورهای غربی بوده است.

نیویورک تایمز گفته است که امارت اسلامی پس از به قدرت‌رسیدن، نظامیان پیشین را پس از بازداشت، «شکنجه می‌کردند و سپس آنان را با ضرب گلوله یا سربریدن می‌کشتند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

بر بنیاد گزارش در ۳۲ ولایتی که از آن معلومات جمع‌آوری شده، امارت اسلامی دست به کشتار و ناپدیدساختن نظامیان و کارمندان دولت پیشین زده‌ است که از این میان تنها در ولایت بغلان ۸۶ نظامی پیشین در شش ماه نخست، توسط نیروهای امارت اسلامی کشته شده‌اند. هم‌چنین بیش‌ترین ناپدیدشدن اجباری/ربوده‌شدن در ولایت کندهار ثبت شده است.

پیش از این نیز، سازمان ملل متحد با پخش گزارشی گفته بود که دست‌کم ۱۰۰ کارمند پیشین دولتی و عضو نیروهای امنیتی پیشین از سوی نیروهای امارت اسلامی کشته شده‌اند. نهادهای حقوق بشر نیز از کشتارهای خودسرانه و هدف‌مند بارها گزارش داده‌اند.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، این ادعای سازمان ملل را نادرست خوانده و گفته بود که پس از عفو عمومی، هیچ‌ کسی اجازه ندارد به کسی آسیب برساند. او افزوده بود که‌ اگر مواردی از انتقام‌جویی وجود داشته باشد، امارت اسلامی آن را بررسی و عاملانش را مجازات می‌کند.

مسئولان امارت اسلامی به تهیه‌کننده‌گان این گزارش تحقیقی پاسخ نداده‌اند. امارت اسلامی تاکنون در واکنش به این گزارش نیز اظهار نظری نکرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

این گزارش نیویورک تایمز در طول هفت ماه و با هم‌کاری نُه خبرنگار در نقاط مختلف افغانستان تهیه شده و تاکنون «جامع‌ترین تحقیق دربارۀ حمله‌های انتقام‌جویانۀ امارت اسلامی علیه نظامیان و کارمندان دولت پیشین» است.

تهیه‌کننده‌گان این گزارش تحقیقی گفته‌اند که تمام موردهای کشته‌شدن و ناپدیدن‌شدن توسط امارت اسلامی را به‌طور جداگانه بررسی و از معلومات نهادهای حامی حقوق بشر، گفت‌وگو با گواهان و اعضای خانوادۀ قربانیان استفاده کرده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: