عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی میگوید که هیأت طالبان گفتوگوهای صلح را در دوحه متوقف کردهاند و از مدتی به اینسو هیچ گفتوگویی میان هیأتهای دولت و این گروه انجام نشده است.
آقای عبدالله که امروز (سهشنبه، ۲۱ دلو/بهمن) در نشستی به مناسبت ایجاد کمیسیون رسانهها و آگاهی عامۀ شورای عالی مصالحۀ ملی سخن میزد میگوید: «موقف فعلی طالبان که میز مذاکره را ترک کردهاند، اگر چه هیأتشان به حیث گروه تماس در آنجا (دوحه) باقی مانده هیچ کمکی برای رسیدن به صلح نمیکند. صلح باید در میان مردم افغانستان صورت بگیرد و مردم افغانستان با هم آیندۀ صلحآمیز را ترسیم کنند و به موافقه برسند.»
رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی با ابراز امیدواری میگوید که هیأت طالبان باید به این وضعیت پایان دهد و به میز گفتوگو حاضر شود.
عبدالله از آمریکا، قطر، کشورهای منطقه و دیگر کشورهای تأثیرگذار در روند صلح افغانستان میخواهد که طالبان را به حاضرشدن به میز گفتوگو تشویق کنند. او تأکید میکند که هیچ فیصلهیی در پشت پرده صورت گرفته نمیتواند.
آقای عبدالله پیش از این با انتقاد تند از هیأت گفتوگوکنندۀ طالبان گفته بود که بهانهتراشیهای این هیأت سبب تأخیر در آغاز دور دوم گفتوگوها شده است.
پیشتر شماری از اعضای گفتوگوکنندۀ دولت جمهوری افغانستان در دوحه گفتند که بنبستی در گفتوگوهای صلح به میان نیامده است، اما گفتوگوها دچار رکود و وقفه شده است. آنان، دلیل توقف گفتوگوها را عدم تمایل جدی طالبان برای ادامۀ این گفتوگوها عنوان کردند.
او در بخشی از سخنانش با اشاره به بحثهایی که در بارۀ تشکیل حکومت موقت مطرح شده میگوید، هیچ تجربهیی نشان نمیدهد که اگر تنها روی تشکیل حکومت موقت توافق شد، صلح تأمین شود.
عبدالله میافزاید که بحث حکومت موقت گاهی در میان سیاستگران کشور مطرح میشود که گویا اینها میانشان روی تشکیل حکومت موقت به توافق میرسند و وضعیت بهتر میشود. او میگوید که این بحثها را نیز به نفع نمیداند.
بیش از یک ماه از آغاز دور دوم گفتوگوهای صلح میان هیأتهای دولت و طالبان در دوحه، پایتخت قطر میگذرد، اما این گفتوگوها تاکنون پیشرفتی نداشته است.
از شانزدهم جدی تاکنون تنها سه نشست میان هیأتهای گفتوگوکنندۀ دولت و طالبان برگزار شده است.