فاطمه، بانویی که سرپرستی شش کودک یتیمش را بر عهده دارد، از صبح تا شام با کار در کارخانه‌ی پاپرپزی، برای تأمین هزینه‌های روزانه‌ی زندگی و آموزش کودکانش، تلاش می‌کند. او از مسئولان امارت اسلامی می‌خواهد که در بخش ایجاد کارخانه‌های تولیدی و کارآفرینی، از زنان تجارت‌پیشه پشتیبانی کنند.

بصیره، بانوی دیگری که برای فراهم‌کردن زندگی آسوده به فرزندانش در این کارخانه کار می‌کند، می‌گوید که روزانه ۱۳۰ افغانی درآمد دارد. او می‌افزاید باید به آن شمار از زنانی که مسئولیت سرپرستی خانواده‌های شان را دارند، در کارخانه‌های تولیدی زمینه‌ی کارکردن فراهم شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

گلبدین، صاحب کارخانه‌ی پاپرپزی در شهر شبرغان، مرکز جوزجان، می‌گوید که برای پشتیبانی از زنان بی‌سرپرست و نادار و احساس راحتی آن‌ها، سرپرستی این کارخانه را به همسر و عروسش واگذار کرده است. به گفته‌ی او، ‌اکنون بیش از ۱۰۰ زن در این کارخانه کار می‌کنند و آن‌ها تلاش دارند تا فرصت‌های شغلی بیش‌تری را به زنان فراهم کنند.

در همین حال، نیازمحمد تواب، آمر صنعت و تجارت جوزجان، می‌گوید که ۲۰ زن تجارت‌پیشه به گونه‌ی رسمی از این ریاست جواز کار گرفته اند که برای توانمندسازی زنان و فراهم‌کردن زمینه‌ی کارآفرینی به آن‌ها، فعالیت می‌کنند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید که با گذشت زمان، حضور زنان و دختران در کارخانه‌های تولیدی و کارگاه‌های خیاطی، بیش‌تر می‌شود و آن‌ها در نظر دارند که برای پشتیبانی از زنان، برنامه‌های تقویتی را راه اندازی کنند.

گفتنی است که بر اساس سروی‌های انجام‌شده و معلومات آمریت صنعت و تجارت جوزجان، هم‌اکنون ۳۵۰۰ زن و دختر در این ولایت، در کارخانه‌های تولیدی و کارگاه‌های خیاطی سرگرم کار اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: