هم‌زمان با پخش گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) که نشان می‌دهد روزانه ۲۰ هزار زن در سن پایین فرزند به دنیا می‌آورند و سالانه ۷۰ هزار نوجوان در کشورهای رو به توسعه به خاطر اختلاطات ناشی از دوران بارداری و ولادت می‌میرند، شماری از زنانی که تجربه‌ی فرزندآوری در سن پایین را دارند، از دچارشدن به بیماری‌های گوناگون جسمی و روحی خبر می‌دهند.

آن‌ها، می‌گویند که ازدواج زیر سن و فرزندآوری پیش از وقت، مادران و کودکان آن‌ها را تهدید می‌کند. ذکیه، زنی که در ۱۶سالگی مادر شده است، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که فرزندآوری در سن پایین، او را با دشواری‌های بسیاری روبه‌رو کرده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او، می‌افزاید: «من در ۱۴سالگی ازدواج کردم و در ۱۶سالگی طفل به دنیا آوردم؛ در طفل اولم در دوره‌ی بارداری بسیار رنج و تکلیف‌ها را دیدم. وقتی که طفلم تولد شد، بسیار مشکلات را سپری کردم؛ به خاطری که سنم خام بود، بسیار به سختی طفلم تولد شد؛ حتا چند بار من ضعف کردم؛ ممکن بود که خدانخواسته یا طفل از بین برود یا مادر. داکترها بسیار تلاش کردند؛ باز خداوند پاک کمکم کرد و شانس داشتم که یک عمر دوباره برایم نصیب کرد. پدران و مادران وقتی یک دختر را بزرگ می‌کنند، باید در سن قانونی دختر شان را به شوهر بدهند؛ در غیر آن، مشکلات زیادی را سپری می‌کند.»

از سویی هم، مریم، دیگر زنی که تجربه‌ی فرزندآوری در سن پایین را دارد، می‌گوید که با بیماری شدید اعصاب و کم‌خونی دچار شده است. او، می‌افزاید: «در سن خُرد ازدواج‌کردن سر اعصاب انسان تأثیر می‌کند؛ زیاد افسردگی پیدا می‌کنی؛ بعضی گپ‌ها دارد؛ مریض می‌شوی. همین حالا کم‌خون هستم و تکلیف افسردگی و اعصاب دارم. نزد هر داکتر که می‌روم، می‌گوید چون در سن پایین ازدواج کرده‌ای، ازدواج زیر سن زیاد مشکلات را به وجود می‌آورد.»

ازدواج و فرزندآوری در سن پایین، نه تنها بیماری‌های جسمی را به زنان به وجود می‌آورد؛ بل مادران را به گونه‌های بسیاری از بیماری‌های روانی نیز دچار می‌کند. سویتا حبیبی، روان‌درمان، می‌گوید زنانی که پیش از رسیدن زمان مشخص، فرزند می‌آورند، ممکن است دچار بیماری افسردگی و دیگر چالش‌های روانی شوند.

بانو حبیبی، می‌افزاید: «خانم‌هایی که پیش از سن مشخص یا زیر ۱۸ سال حمل می‌گیرند، خود این سبب اضطراب یا استرس نزد این‌ها می‌شود. آیا می‌توانند از عهده‌ی مسئولیت طفل خود برآیند یا این که دچار کدام مشکلات خواهد شد؟ خود این سبب می‌شود که فرد دچار اضطراب شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، عابده رها، پزشک نسایی_ولادی، می‌گوید زمانی که زنان در سن پایین باردار می‌شوند، زندگی مادر و کودک با خطر جدی روبه‌رو می‌شود. او، می‌افزاید: «در این سن هنوز رشد دخترخانم تکمیل نشده و خودش در حال رشد است. زمانی که این گونه دخترخانمی حمل می‌گیرد؛ یعنی هنوز ضروریات وجود آن تکمیل نیست و این خودش بیش‌تر به مواد مغذی ضرورت دارد و وقتی که حمل هم می‌گیرد، به طفل و مادر درست مواد مغذی نمی‌رسد و سبب می‌شود که هم مادر و هم طفل به سوءتغذیه مواجه شوند. یکی از خطراتش این است که با کم‌خونی مواجه می‌شود؛ کم‌خونی خودش یکی از عوامل عمده‌ی مرگ‌ومیر مادر است.»

گفتنی است که ۲۰ تا ۳۵سالگی، بهترین زمان برای اقدام به بارداری است که در این بازه‌ی زمانی، زنان به لحاظ جسمی و روانی برای فرزندآوری آماده می‌باشند و خطر جدی در برابر زنان قرار ندارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: