گروهی از افغان‌ها از جمله مقام‌های دولت پیشین و نماینده‌گان جامعۀ مدنی، نشست یک روزه را روز گذشته (دوشنبه، بیستم جدی/دی) در واشنگتن برگزار کردند. هدف این نشست ایجاد ارتباطات و هم‌کاری میان مقام‌های آمریکایی و امارت اسلامی بود تا مسیر توزیع کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان را هم‌وار کند.

به گزارش عرب‌نیوز، گروه ویژۀ صلح و کمک‌های بشردوستانۀ افغانستان، می‌گوید که این نهاد به‌منظور جلوگیری از فاجعۀ انسانی در افعانستان تلاش می‌کند تا تمام راه‌های ارتباطی میان جامعۀ جهانی و امارت اسلامی باز باشد.

برگزارکننده‌گان این نشست می‌گویند: «گروه ویژۀ صلح و کمک‌های بشردوستانۀ افغانستان کنفرانس واشنگتن را دربارۀ صلح و کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان آغاز کرده است تا در گام نخست به ایجاد شرایط مشترک میان ایالات متحده و حکومت امارت اسلامی کمک کند و هدف بعدی برای تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغان‌های گرسنه به‌منظور جلوگیری از فاجعه است.»

شرکت‌کننده‌گان این نشست می‌گویند که اگر افغانستان مانند حکومت دهۀ ۹۰ امارت اسلامی در انزوا بماند، تهدید امنیتی بالقوه از این کشور متوجه آمریکا و دیگر کشورهای جهان خواهد بود. امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه از کابل در این نشست سخن‌رانی کرد. او به پرسش‌ها پاسخ داد و تعهد کرد که آنان به‌منظور رفع بحران انسانی آمادۀ هم‌کاری با جامعۀ جهانی‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

باختر امانتی، از سناتوران پیشین افغانستان می‌گوید که او گواه تلاش‌های مهاجران افغان برای ایجاد تغییرات مثبت در کشورشان و کمک به جلوگیری از یک بحران انسانی در زمستان ام‌سال بوده است. او می‌افزاید که افغانستان به‌خاطر مردم رنج‌کشیده‌اش باید با کمک آمریکا و جامعۀ جهانی به سوی صلح و ثبات قدم بردارد.

حالیل دمیر، رئیس بنیاد آمریکایی زکات که یک نهاد خیریۀ اسلامی در شیکاگو است، می‌گوید که این نشست گام مهمی به سوی هم‌کاری میان جامعۀ مدنی افغانستان و جامعۀ جهانی به‌منظور کمک به مردم افغانستان بود. به گفتۀ او، وضعیت انسانی در افغانستان وخیم است و به رسمیت‌نشناختن نهادهای مالی افغانستان توسط جامعۀ جهانی، دست‌رسی به کمک‌های بین‌المللی را پیچیده کرده است. او می‌افزاید: «از جامعۀ جهانی مصرانه می‌خواهم نهادهای مالی افغانستان را به رسمیت بشناسد تا مسیر کمک‌های بشردوستانه تسهیل شود و این کمک‌ها به نیازمندان برسد.»

امارت اسلامی پس از جنگ طولانی علیه دولت مورد پشتی‌بانی آمریکا در ۱۵ آگست سال گذشته دوباره به قدرت رسید و به رسمیت‌شناخته‌نشدن حکومت امارت اسلامی بزرگ‌ترین مانع رسیدن کمک‌ها به نیازمندان است.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

شورای امنیت سازمان ملل متحد در دسامبر سال گذشته به اتفاق آرا قطع‌نامه‌یی را تصویب کرد که راه را برای رسیدن کمک به افغان‌هایی که نیاز مبرم به کمک دارند، باز می‌کند. مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، از این امر استقبال کرد؛ زیرا به گفتۀ او، پیش‌بینی می‌شود که مردم افغانستان زمستان سختی را پیش‌رو داشته باشند.

اما به گفتۀ عبدالسبحان مصباح، رئیس نهاد اکبر، این اقدام سازمان ملل متحد هیچ تغییری در زنده‌گی مردم به‌میان نیاورده است. او می‌افزاید که میان بیانیه‌های سیاسی جامعۀ جهانی دربارۀ تعهدات کمک به افغانستان و وضعیت جاری این کشور، شکاف عمیقی نهفته است.

مصباح نبود پیش‌رفت در کمک به افغان‌‌ها را به کشمکش‌‌های جاری نسبت داد؛ زیرا کشورهای عمدتاً غربی از امارت اسلامی می‌خواهند که به معیارهای حقوق بشر و حقوق زنان به‌عنوان پیش‌شرط‌های به رسمیت‌شناختن رسمی دولت خود متعهد شوند. او می‌گوید که گروه زیر نظرش از حکومت آمریکا می‌خواهد تا فوری کمک‌ها را به مردم گرسنه در افغانستان آغار کند.

او می‌افزاید: «امارت اسلامی نیز باید فوری یک حکومت رسمی را از طریق گفت‌وگو و هماهنگی با بخش‌های مختلف جامعه در افغانستان ایجاد کند.»

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: