در شرایطی که دسته‌ی زیاد از شهروندان از بی‌کاری شکایت دارند، مردی در پروان آستین بلند زده و با ایجاد یک کارگاه پراکنده‌ی قالین‌بافی، به صدها تن زمینه‌ی کار را فراهم آورده است.

عبدالمنان حریر، مسئول این کارگاه، می‌گوید که کارش را با سرمایه‌ی ۵۰۰ هزار افغانی آغاز کرده و با فعال‌سازی بیش از ۱۰۰ پایه دست‌گاه قالین‌بافی، به ۶۰۰ تن فرصت کاری ایجاد کرده است.

حریر، پس از ارائه‌ی برنامه‌های آموزشی لازم به زنان و مردان، به آن‌ها کمک کرده که با کارگزاری دست‌گاه‌های قالین‌بافی در خانه‌های شان، بتوانند کاری داشته باشند و پولی روی دست شان بماند. «۱۲۰ کارگاه درایم. در همین کارگاه‌ها، بالاتر از ۶۰۰ نفر مشغول استند، که عموماً بافنده‌ها کسانی استند که در بازار کار نمی‌توانند یا دختران استند که در خانواده‌ها کار می‌کنند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

کارگاه‌ پراکنده‌ی آقای حریر در شهر و روستاهای پروان، زنان و دختران زیادی را از بی‌کاری جدا کرده و به آفرینش قالین‌های ظریف و زیبا کشانده است؛ قالین‌هایی که با زحمت انگشتان این زنان بافته شده و مشتریان خودش را در داخل و بیرون از افغانستان پیدا کرده است.

عبدالمنان حریر، مالک کارگاه قالین‌بافی حریر در پروان.

عایشه، یکی از کارگران که در خانه‌اش سرگرم قالین‌بافی شده، می‌گوید: «مه خودم پرکاری می‌کنم. می‌توانم کمی سیاه‌کاری کنم، می‌توانم فوت بزنم.» عایشه، می‌افزاید که خوش‌حال است از این که حالا می‌تواند پولی در بیاورد و بخشی از نیازهایش را با درآمد شخصی‌اش مهیا کنم.

ناجیه، دختر دیگری از شهر چاریکار، مرکز پروان، که از سوی آقای حریر یک دست‌گاه قالین‌بافی دریافت کرده، می‌گوید که پنج تن در خانواده همه‌روزه بخشی از روز شان را پای دست‌گاه سپری می‌کنند و آخر هر ماه چند هزار افغانی به دست می‌آورند. «ما ۵ نفر استیم که می‌توانیم یک قالین شش‌متره را در یک ماه به تمام برسانیم و این برای ما یک فرصت خوب است.»

جوانان پسری نیز سرگرم کار در فضایی استند که توسط آقای حریر فراهم شده است. این جوانان، از دیگران نیز می‌خواهند که جای بی‌کارنشستن به یادگیری این دست مهارت‌ها رو بیاورند و درآمدی نیز داشته باشند. مصور، یکی از این جوانان، می‌گوید: «دَ بیرون اگر کار نیست، ما در یک تیم خانوادگی ما امی کار رَ پیش می‌بریم که یک لقمه‌ نان حلال پیدا کنیم.»

در سال‌های پسین، جوانان زیادی به ویژه دختران به قالین‌بافی رو آورده و از این راه درآمد اندکی دارند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

ایمل ‌نیکمل آغا، رییس صنعت وتجارت پروان، با اعلام پشتیبانی از کارآفرینان، می‌گوید که برای رشد کار آن‌ها این ریاست آماده‌ی هر نوع هم‌کاری است. او، می‌افزاید: «پروگرام داریم که یک نمایش‌گاه رَ ایجاد کنیم؛ هر متشبث که این جا ثبت هم نباشند، می‌توانند صنایع خود را بیاورد.»

ایجاد کارگاه قالین‌بافی حریر در کنار این که به صدها تن فرصت کاری ایجاد کرده، می‌تواند الگویی باشد به دیگر افرادی که ایده‌های کارزایی دارند و می‌خواهند در کنار رشد فردی به دیگران نیز زمینه‌ی درآمدزایی را فراهم کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: