در ادامهی تلاشهای جامعهی جهانی برای تأمین حقوق زنان در افغانستان، یوناما در اعلامیهای به رسانهها گفته که هیئت بلندرتبهای از سازمان ملل متحد به افغانستان سفر کرده است تا برای بازگرداندن حق کار و آموزش زنان، با رهبران امارت اسلامی گفتوگو کند.
آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، سیما باهوس، مدیر اجرایی دفتر زنان این سازمان، خالد خیاری، دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و اعمار صلح، از اعضای این هیئت استند که پس از سفر به کشورهای خاورمیانه، به افغانستان سفر کرده اند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در اعلامیهی یوناما آمده است: «در این بازدیدها، کشورها و شرکا به نقش حیاتی سازمان ملل متحد در یافتن راهحل پایدار و همچنین نیاز به ادامهی ارائهی حمایتهای نجاتدهنده، تأکید کردند. آنها خواستار تشدید تلاشها برای رسیدگی فوری به این وضعیت شدند. مقامهای دولتی بر اهمیت صحبت جامعهی بینالمللی با یک صدا و رویکردی واحد تأکید کردند. اجماع روشنی در مورد حقوق زنان و دختران برای کار و دسترسی به آموزش در این دیدارها مشهود بود.»
در همین حال، محمداکرم عارفی، استاد دانشگاه، میگوید که هیئت سازمان ملل متحد در تلاش، بازگرداندن حق کار و آموزش زنان، به افغانستان سفر کرده است.
او به سلاموطندار میافزاید: «هدف اصلی سفر هیئت سازمان ملل مشخص است. مسئلهی اصلی، دو تصمیم اخیر امارت اسلامی در قبال ممنوعیت زنان از کار و آموزش است. هیئت سازمان ملل در تلاش است تا این محدودیتها برطرف شود. این سفر در هالهای از تعامل و گفتوگو صورت میگیرد و امکان رفع محدودیتها وجود دارد.»
از سویی هم، نظیراحمد رزاقی، پژوهشگر مسائل بینالملل، میگوید که سفر این هیئت پس از کشورهای خاورمیانه به افغانستان و ازسرگیری فعالیت دو سازمان بینالمللی در کشور، امیدواریها را برای رفع محدودیتهای وضعشده بر زنان افزایش داده است.
در سوی دیگر، زلمی افغانیار، فعال سیاسی، میگوید که جهان تلاش دارد که افغانستان مانند پیش به تعهدات بینالمللی خود برگردد.
او میافزاید: «طبعاً آنها برای تعامل و گفتوگو به افغانستان سفر کرده اند و جامعهی جهانی میخواهد که افغانستان به تعهدات سابق برگردد و عضویت سازمان ملل را به دست بیاورد و نمایندهی خود را در سازمان ملل متحد داشته باشد.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
با این همه، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، با استقبال از سفر هیئت سازمان ملل متحد به افغانستان، میگوید که حکومت همه خواستهای جامعهی جهانی که با اصول اسلامی مغایرت نداشته باشد را، میپذیرد.
این در حالی است که به دنبال بازداشتن زنان از آموزش و کار در سازمانهای غیردولتی داخلی و خارجی، شماری از سازمانهای بینالمللی فعالیت شان در افغانستان را توقف داده اند.