یک کارخانه‌ی خصوصی تولید دارو زیر نام «لایف پرل» که برابر با معیارهای جهانی در منطقه‌ی «هود‌خیل» کابل ساخته شده است، امروز گشایش یافت. مسئولان این کارخانه‌ی داروسازی، می‌گویند که در ساخت این کارخانه ۲۰ میلیون دالر هزینه شده است و هم‌اکنون ۵۰ قلم دارو در این کارخانه تولید می‌شود.

احمدالله کوچی، رییس این کارخانه‌ی داروسازی، می‌گوید: «یک‌ونیم میلیون تابلیت، یک میلیون کپسول و ۱۰۰ هزار بوتل شربت را در یک شبانه‌روز تولید می‌کنیم و در این کارخانه ۲۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری شده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مسئولان در وزارت صحت عامه، می‌گویند که شهروندان سالانه یک میلیارد دالر برای خرید دارو مصرف می‌کنند.

عبدالباری عمر، معین غذا و داروی وزارت صحت عامه، می‌گوید که هم‌اکنون افغانستان ۲۰ تا ۲۵ درصد در تولید دارو به خودکفایی رسیده است.

او می‌افزاید: «هم‌اکنون افغانستان ۲۰ تا ۲۵ درصد در تولید دارو به خودکفایی رسیده است و ما از سکتور خصوصی می‌خواهیم که بیایید به گونه‌ی مشترک یک کارخانه‌ی بزرگ دارو را در کشور ایجاد کنیم که تمام داروهایی که در جهان به بیماری‌های مختلف تولید می‌شود، بسازیم و حکومت در بخش توزیع زمین و تأمین برق کمک می‌کند.»

مسئولان در وزارت صحت عامه، از این کارخانه‌ی تولید دارو می‌خواهند که داروی باکیفیت و با نرخ مناسب را به شهروندان تولید کند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

از سویی هم، نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامه، از بازرگانانی که دارو را به کشور قاچاق می‌کنند، می‌خواهد که از این کار خودداری کنند. «از او برادرهایی که از راه‌های قاچاق داروی بی‌کیفیت را وارد کشور می‌کنند، می‌خواهیم که با مردم ظلم نکنند و از این کار دست بردارند.»

بر اساس آمارهای وزارت صحت عامه، هم‌اکنون بیش از ۹۵ کارخانه‌ی تولید دارو در کشور فعالیت دارد؛ اما باز هم بسیاری از داروهای مورد نیاز شهروندان از بیرون وارد می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: