یک کارخانه‌ی تولید دارو به نام «آسیا نور» به هزینه‌ی چهار میلیون دالر امریکایی در شهر کابل به فعالیت آغاز کرد.

این کارخانه‌ در منطقه‌ی «کچکین» کوتل خیرخانه‌ی شهر کابل، چهارشنبه، ۲۲ قوس، گشایش یافته و به‌ طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است.

 به گفته‌ی مسئولان، کارخانه‌ی آسیا نور که ساخت آن چهار میلیون دالر هزینه برداشته است، داروی باکیفیت و با بهای ارزان تولید خواهد کرد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

 مسئولان کارخانه‌ی تولید داروی آسیا نور، به سلام‌وطندار می‌گویند که اکنون حدود ۶۸ گونه دارو در این کارخانه تولید می‌شود.

ضیاء‌الدین مایار وردک، رئیس این کارخانه، از مسئولان حکومت سرپرست می‌خواهد که برای افزایش سرمایه‌گذاری در کشور، از قاچاق دارو به افغانستان جلوگیری کنند. او، می‌گوید: «در مارکیت و قاچاق مشکلات داریم و توان در مقابل قاچاق را نداریم؛ تلاش‌ها اندک است و بعضی مسائل در بازار وجود دارد که این اداره توانایی برای مبارزه با آن را ندارد.»

در همین حال، مسئولان اداره‌ی ملی غذا و داروی افغانستان، می‌گویند که تلاش‌های شان برای جلوگیری از قاچاق دارو به داخل کشور را افزایش داده اند.

عبدالباری عمر، سرپرست این اداره، می‌گوید که واردات ۱۵ قلم دارو که در داخل تولید می‌شود، ممنوع شده است. «۷۰ درصد درآمد خانواده‌ها برای درمان بیماران شان در افغانستان به مصرف می‌رسد. برای خودکفایی، محدودیت بر قاچاق دارو وضع کرده‌ایم؛ این که ۱۰ تا ۲۰ درصد وجود دارد ما تلاش می‌کنیم این هم کاهش یابد.»

مسئولان اداره‌ی ملی غذا و داروی افغانستان، از شهروندان و کارمندان صحی می‌خواهند که برای پشتیبانی از کارخانه‌های تولید دارو در کشور، از داروهای تولید داخلی استفاده کنند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی اکس دنبال کنید

 نورالحق انور، رئیس اداره‌ی امور، می‌گوید که حکومت سرپرست تلاش دارد تا مشکلات کارخانه‌های داروسازی را حل کند. او، می‌افزاید: «امارت اسلامی برای حل مشکلات کارخانه‌داران دارو تلاش می‌کند و نیز آن اشخاصی که برای پیداکردن چند افغانی داروهای بی‌کیفیت به مردم به فروش می‌رساند، باید همراهش برخورد قانونی شود.»

بر اساس اطلاعات اداره‌ی غذا و داروی افغانستان، در حال حاضر ۹۵ کارخانه‌ی تولید دارو در سراسر کشور فعال است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: