یک بانو در شهر میمنه، مرکز فاریاب که از نابینایی رنج میبرد، به ۳۵ دختر و زن بیسرپرست و دارای معلولیت، زمینهی کار را فراهم کرده است. خالبیبی همنوا، مسئول و مؤسس مؤسسهی توانمندسازی نابینایان در فاریاب، به سلاموطندار میگوید که پس از وضع محدودیتها بر آموزش دختران و کار زنان از سوی امارت اسلامی، تصمیم گرفت که به ۳۵ بانوی بیسرپرست، معلول و یتیم، زمینهی کار را فراهم کند.
به گفتهی این بانو، به این شمار دختران و زنان، حرفهی خیاطی، چرمهدوزی، گلیمبافی و چوکیبافی را آموزش میدهد و دختران و زنان بیسرپرست از همین طریق هزینههای زندگی شان را فراهم میکنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
رخسار، یکی از دختران که او نیز از نابینایی رنج میبرد و در این کارگاه سرگرم حرفهی چوکیبافی است، میگوید که آنان از این طریق پول به دست میآورند؛ اما معاش ثابت ندارند.
به گفتهی رخسار، حکومت و دفترهای پشتیبان زنان، باید با دختران و زنان بیسرپرست همکاری کنند و به آنان پروژه بدهند تا به دختران و زنان، زمینههای بیشتر کاری فراهم شود.
رابعه، بانویی که در این کارگاه سرگرم حرفهی خیاطی است، از کمرونقبودن کار شان گلایه میکند و میگوید که مردم به دلیل اقتصاد ضعیف نمیتوانند صنایع دستی زنان را بخرند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید با این که از کار شان سود کمی به دست میآورند؛ اما با آن هم به همین مقدار قناعت کرده اند و از امارت اسلامی میخواهد که زنان بیسرپرست و دارای معلولیت را فراموش نکند و از آنان پشتیبانی کند.
پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، شمار زیادی از زنان با منعشدن از آموزش و کار، متضرر شده اند؛ اما با آن هم امید خود را از دست نداده و برای خلاصی از بیکاری، به تولید صنایع دستی رو آورده اند.