صدها خانوادهی سیلزده در ولسوالی مرغاب غور که از یک هفته به این سو در «پشتهگامورک»؛ محلی که از سوی حکومت سرپرست به ۱۰۰۰ خانوادهی متضرر از سیلابها در نظر گرفته شده است، چادر برپا کرده اند و از نبود سرپناه، آب، غذا و گسترش بیماریها شکایت دارند و هشدار میدهند که اگر به وضعیت آنان توجه نشود، با فاجعهی انسانی روبهرو میشوند.
عبدالخالق، یک تن از سیلزدگان آواره در روستای «جنداک» ولسوالی مرغاب، میگوید که سیلابها خانه، باغ و زمینهای کشاورزیاش را کامل ویران کرده و از مجبوری به شهر آواره شده است تا زندگی خود و کودکانش را نجات دهد.
او که در «پشتهگامورک» در شرق شهر فیروزکوه، مرکز غور؛ محلی که به سیلزدگان در نظر گرفته شده، چادر برپا کرده است و از بیتوجهی حکومت و نهادهای امدادرسان شکایت دارد، میافزاید: «هنوز کدام توجهی به ما نشده است و ما هیچی برای خوردن و خوابیدن نداریم. مشکلات مردم به حدی زیاد است که اگر به همین حالت باقی بمانیم و توجهی از طرف امارت اسلامی و نهادهای کمکرسان نشود، شاید ما در نزدیکترین وقت با فاجعهی انسانی روبهرو شویم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
شماری دیگر از سیلزدگان آواره در ولسوالی مرغاب، نیز از نبود سرپناه، آب، غذا و گسترش بیماریها شکایت دارند و از حکومت سرپرست میخواهند که به مشکلات آنان رسیدگی کند.
گلآقا وقار، یک تن دیگر از سیلزدگان آواره در ولسوالی مرغاب، میگوید: «یک هفته میشود که ما به همین کمپ/اردوگاه آمدهایم؛ خاک زیاد است و آب نیست؛ کودکان اسهال و کهنسالان به امراض مبتلا شده اند. ما خیلی مشکلات داریم و خواست ما این است که به مشکلات ما رسیدگی کنند و امارت اسلامی به ما توجه و به ما سرپناه جور کند.»
عبدالجبار محمدی، یکی دیگر از سیلزدگان آواره در ولسوالی مرغاب، نیز میگوید که هنوز نزدیک به ۴۰۰ خانواده آواره شده اند و همه زیر چادرها زندگی دشواری را سپری میکنند.
او میافزاید: «زندگی در خیمهها خیلی سخت است؛ آب نیست و از دریا میآوریم که صحی نیست. این جا دستشویی نیست؛ حمام نیست؛ مشکلات زیاد است؛ گردوخاک است؛ هوا گرم است و از طرف شب سرد میشود که همه مریض شده اند. ما از دولت میخواهیم که به ما سرپناه بسازد و از نهادهای امدادرسان خواهان کمک هستیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، مسئولان محلی در غور، مشکلات سیلزدگان آواره در این ولایت را میپذیرند و میگویند که به تمام سیلزدگان در غور سرپناه موقت و مواد غذایی از سوی حکومت و نهادهای امدادرسان توزیع شده است و در تلاش اند تا در کنار کمکهای غذایی، همچنان خانههای مسکونی را در شهرک افتتاحشدهی سیلزدگان بسازند و به مشکلات سیلزدگان رسیدگی کنند.
عبدالوکیل مرادیان، رییس مبارزه با حوادث طبیعی غور، میگوید: «مردمانی که خانه و کاشانهی خود را از دست داده بودند، به سرپناه موقت نیاز داشتند که خوشبختانه در تمام ولسوالیهای غور کسانی که خانههای شان را از دست داده بودند، به آنها سرپناه موقت رسیده و کمکهای اولیه از جمله مواد غذایی از سوی ریاست حوادث و مؤسسات توزیع شده و کمکها هم جریان دارد و شهرکی هم که در نظر گرفته شده، کارش جریان دارد و طی سه ماه آینده خانهها اعمار و به افراد مستحق توزیع میشود و کمکها هم جریان دارد.»
شهرک ۱۰۰۰خانهای که به سیلزدگان در غور اختصاص داده شده است، چندی پیش از سوی عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرای امارت اسلامی، گشایش یافت و ساخت ۲۰۰ خانهی مسکونی نیز از سوی حکومت وعده داده شده است که به گفتهی مسئولان محلی غور، کار آن جریان دارد.