«کودکانم را بیرون کرده بودم؛ خودم با پسر و شوهر پیرم در حال غذا‌‌خوردن بودیم که سیل آمد؛ نتوانستم چیزی را نجات بدهم، فقط یک باتری را با خود بیرون کردم و دیگر مکمل خانه‌ام زیر آب شد و همه چیزم را سیل برد.»

این پاره‌ای از گفته‌های خدیجه‌ی ۳۸ساله است که به تازگی از سیلاب‌های ولسوالی چهارسده‌ی غور به شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت پناه آورده؛ اما در این جا نیز از سیلاب در امان نمانده است. خدیجه، می‌گوید که با یک چشم به‌هم‌زدن، سیل همه داشته‌هایش را با خود برده است.

روز گذشته، در اثر سرازیرشدن سیلاب در شهر فیروزکوه، مرکز غور و شماری از ولسوالی‌های این ولایت هزاران خانه‌ی مسکونی ویران و هزاران تن هم آواره شده اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالحی زعیم، رییس اطلاعات و فرهنگ غور، می‌گوید در این سیلاب‌ها، ۵۰ تن که بیش‌تر شان کودکان اند، جان باخته و ده‌ها تن دیگر نیز ناپدید شده اند.

او می‌افزاید: «تعداد زیادی هم‌اکنون ناپدید هستند؛ زیادتر مردم شهر فیروزکوه تمام خانه‌های شان تخریب شده است؛ دکان‌های شان از بین رفته و مردم هم در سطح ولسوالی‌های غور برای شان آسیب زیادی رسیده است.»

زعیم، تأکید می‌کند که در این سیلاب‌ها، هزاران خانه‌ی مسکونی به گونه‌ی کلی و قسمی ویران و همین طور، ده‌ها پل و پلچک و هزاران جریب زمین کشاورزی نیز تخریب شده است.

در سوی دیگر، نجات‌یافتگان از سیلاب‌های روز گذشته در غور، به دلیل ازدست‌دادن داشته‌های غذایی و غیرغذایی شان، در وضعیت بدی قرار دارند.

صالح شیرزی، باشنده‌ی روستای «گل‌دره‌»ی شهر فیروزکوه، می‌گوید که سیل آنان را فرصت نداده تا وسایل خانه‌ی ‌شان را بیرون بکشند و تنها توانسته اند خود و کودکان شان را نجات دهند.

او می‌افزاید: «تحویل‌خانه داشتیم که در آن وسایل زیادی مانند مواد خوراکی، قالین و غیره چیزها بوده و یک اتاق مهمان‌خانه داشتیم که مکمل سیل برده. تنها ما متضرر نشده‌ایم، تمام مردم همین منطقه متضرر شده اند.»

خیرالله، دیگر باشنده‌ی روستای «گل‌دره‌»ی شهر فیروزکوه، از حکومت سرپرست و نهادهای امدادرسان می‌خواهد که به آسیب‌دیدگان سیلاب‌ها در غور رسیدگی کنند.

او می‌افزاید: «از امارت اسلامی و کمک‌کنندگان بین‌المللی می‌خواهیم که به ما رسیدگی کنند؛ آب آشامیدنی نداریم؛ چیزی برای خوردن نداریم؛ ما اکنون در کنار دیوارها زندگی می‌کنیم و سرپناه نداریم.»

با این حال، روح‌الله طریقت، معاون والی غور، می‌گوید که نیازهای سیلاب‌زدگان با نهادهای امدادرسان شریک شده است و تلاش‌ها برای تهیه‌ی فوری آن جریان دارد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «به خاطر کمک‌های اولیه هم‌راه تیم‌های هم‌کار و مؤسسه‌ها که در غور بودند، هم‌راه شان جلسه شد و موضوع شریک ساخته شد به خاطر آب آشامیدنی، غذا و سرپناه برای مردم.»

روز گذشته افزون بر شهر فیروزکوه، در ولسوالی‌های شهرک، تولک، دولینه، دولت‌یار، مرغاب و چهارسده‌ی غور، نیز سیلاب سرازیر شده و زیان‌های هنگف مالی برجا گذاشته است.

گفتنی است که در اثر سرازیرشدن این سیلاب‌ها، مسیرهای رفت‌وآمد بسیاری از ولسوالی‌های غور به شمول شاه‌راه غور_هرات، به روی ترافیک بسته شده و منار جام، یکی از آبده‌های باستانی این ولایت نیز آسیب دیده و با خطر فروریزی روبه‌رو شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: