مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هلمند، میگویند که پس از افزایش میزان علاقهمندی باشندگان این ولایت به ایجاد فارمهای پرورش ماهی، اکنون به شمول شهر لشکرگاه، مرکز هلمند، در ولسوالیهای نادعلی، مارجه، نوزاد، کجکی، ناوه و نهرسراج این ولایت، سه هزار فارم پرورش ماهی ایجاد شده است.
شاهمحمد خان، مدیر مالداری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هلمند، میگوید که از این سه هزار فارم پرورش ماهی، ۵۰۰ فارم آن در سال گذشتهی خورشیدی ایجاد شده است.
او میافزاید: «ما ۱۲۰۰ فارم ثبتشدهی معیاری داریم؛ افزون بر این، فارمهای دیگر هم داریم که به شکل اساسی ایجاد نشده اند که تعداد این فارمها در حدود ۱۸۰۰ فارم میرسد؛ در مجموع سه هزار فارم پرورش ماهی در هلمند ایجاد شده است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در سوی دیگر، شماری از پرورشدهندگان ماهی در هلمند، با خرسندی از رونق کار شان، از حکومت میخواهند که فارمی را برای پرورش جوجههای ماهی نیز ایجاد کند تا آنها بتوانند در داخل کشور جوجههای ماهی را پرورش دهند.
به گفتهی آنها، اکنون جوجههای ماهی از کشورهای دیگر به هملند وارد میشود.
رحمت الله، مالک یکی از فارمهای ماهیپروری در شهر لشکرگاه، مرکز هلمند، میگوید: «من امسال این فارم را ایجاد کردهام که در حدود ۳۰ تن با من کار میکنند؛ در این فارم یک میلیون و ۸۰۰ هزار افغانی هزینه کردهام؛ ۱۰ هزار ماهی در این فارم وجود دارد. امیدوارم که درآمد بیشتر به دست آورم؛ چون بسیار تلاش کردهام.»
عبدالعلی، مالک یک فارم ماهیپروری دیگر در ولسوالی نادعلی این ولایت نیز، می گوید: «چوچههای ماهی را از فارم مربوط به مرکز لشکرگاه میبرم؛ من میتوانم سالانه ۷۰۰ ماهی را پرورش دهم؛ درآمد خوب دارد و روزگارم را با آن میگذرانم. من سالانه از یک فارم کوچک، تا ۵۰ هزار درآمد دارم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
به گفتهی مسئولان اتحادیهی فارمهای پرورش ماهی در هلمند، اکنون یک ماهی چهارنیمکیلویی تا ۸۰۰ افغانی به فروش می رسد.
مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هلمند، وعده میدهند که یک فارم پرورش جوجههای ماهی را در زمینی به مساحت پنج جریب به سطح زون جنوب در هلمند بسازند تا پرورشدهندگان ماهی از واردات جوجههای ماهی بینیاز شوند.
گفتنی است که در سال گذشته ۷۰ تُن گوشت ماهی در هلمند تولید شده که در مقایسه با ۱۴۰۱، ۲۰ تُن افزایش را نشان میدهد.