ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست امارت اسلامی، امروز (پنجشنبه، ۳ حوت) در واکنش به سخنان توماس نیکلاسون، نمایندهی ویژهی اتحادیهی اروپا برای افغانستان، مبنی بر فعالیت گروههای هراسافکن در این کشور، میگوید که کشورهای جهان باید نگرانیهای شان را با امارت اسلامی شریک کنند تا به ادامهی ثبات در افغانستان کمک کند.
سخنگوی حکومت سرپرست، به سلاموطندار میگوید که هماکنون یک تا دو درصد اعضای گروه داعش در افغانستان حضور دارند که آن هم در حال سرکوبشدن است. «داعش در حال سرکوب است و تنها یک تا دو درصد مانده؛ لانههای آن از بین رفته و این به افغانستان یک دستآورد است. کشورها با نظام کنونی همکار باشند تا بتوانیم موضوعهای باقیمانده را با شکایتهایی که دارند، حل شود و افغانستان ثباتی را که دارد، متداوم بسازد و به نفع همه است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
توماس نیکلاسون، نمایندهی ویژهی اتحادیهی اروپا برای افغانستان، روز گذشته در حساب کاربری اکس خود نوشته است که شماری از کشورها در نشست دوحه روی تعامل و پشتیبانی از یک افغانستان صلحآمیز و کشوری که حقوق سیاسی شهروندان در آن رعایت شود، تأکید کرده اند.
به گفتهی نیکلاسون، شماری از کشورها در نشست دوحه دستآوردهای امارت اسلامی در افغانستان را ستایش کرده؛ اما برخی از کشورهای دیگر از فعالیت گروههای هراسافکن در این کشور ابراز نگرانی کرده اند.
در همین حال، شماری از آگاهان مسائل سیاسی، میگویند که برای رفع نگرانیها از فعالیت گروههای هراسافکن در افغانستان، باید کشورها با امارت اسلامی تعامل سیاسی کنند.
صادق شینواری، آگاه مسائل سیاسی، میگوید: «غرض رفع این نگرانیها، کشورهای جهان به یک تعامل استراتژیک سیاسی و محور استراتژیک اقتصادی امارت اسلامی با جهان نیاز مبرم است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
محمدزلمی افغانیار پوپل، دیگر آگاه مسائل سیاسی، نیز میگوید که ابراز نگرانی از فعالیت گروههای هراسافکن، یک ابزار سیاسی به امارت اسلامی است. «کمپهای تروریزم در خارج از افغانستان است و باید کشورها دروازهی آن را بسته کنند و موضوع تروریزم یک ابزار سیاسی است که دههها از آن استفاده میشود.»
گفتنی است که دومین نشست نمایندگان ویژهی کشورها برای افغانستان در روزهای یکشنبه و دوشنبهی هفتهی جاری در دوحه برگزار شد؛ اما امارت اسلامی به دلیل پذیرفتهنشدن شرطهایش از سوی سازمان ملل متحد، در این نشست شرکت نکرد.