پس از منع کاشت و فروش مواد مخدر در افغانستان، شماری از کشاورزان در ارزگان، به جای کاشت خشخاش، به کاشتهای بدیل رو آورده اند.
ارزگان که زمانی بزرگترین تولیدکنندهی خشخاش به شمار میرفت، اکنون کشاورزان در این ولایت، زمینهای خود را به جای کاشت خشخاش، به کاشت انجیر اختصاص داده اند.
در همین حال، شماری از کشاورزان در ارزگان، میگویند که بهای انجیر بسیار بلند است و میتواند نیازمندیهای آنها را رفع کند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
شیرآقا، کشاورز در ارزگان، میگوید: «انجیرها پاک است و در مقایسه با محصولات حرام پربرکت است. من از تمام مردم میخواهم که به جای محصولات دیگر، باغهای انجیر ایجاد کنند؛ زیرا یک من/سیر انجیر به ۱۶ هزار افغانی فروخته میشود.»
محمدولی، دیگر کشاورز در ارزگان، میگوید که جمعآوری محصولات انجیر نسبت به دیگر میوهها به زمان بیشتری نیاز دارد. او میافزاید: «دو ماه میشود که حاصلات را جمعآوری میکنیم. امسال چهار نفر مشغول چیدن انجیر بودهایم. احتمال دارد در سال آینده تعداد کارگران ما بیشتر شود.»
با افزایش کاشت انجیر در ارزگان، به شمار زیادی از جوانان بیکار در این ولایت، زمینهی کار فراهم شده است. این جوانان امیدوار اند که با کارکردن در باغهای انجیر، وضعیت اقتصادی شان بهبود یابد.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
فریداحمد، باشندهی ارزگان، میگوید: «من در مقابل پول در این جا کار میکنم. ماهانه ۲۵ هزار کلدار به من میدهند. این خوب است که در نزدیکی خانه برایت کار پیدا میشود. من بسیار خوشحالم.»
مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ارزگان، میگویند که ساخت باغهای انجیر در این ولایت نسبت به سالهای دیگر بیشتر شده و حاصلات آن نیز در مقایسه با سال گذشته، ۱۵ درصد افزایش یافته است. بر اساس برآورد ریاست زراعت ارزگان، در سال روان، از باغهای این ولایت سه هزار و ۲۲۸ تُن انجیر برداشت خواهد شد.
عبدالمنان فاروقی، مسئول بخش رسانههای ریاست زراعت ارزگان، میگوید: «حاصلات انجیر امسال در ارزگان خیلی خوب است که نسبت به پارسال ۱۵ درصد بیشتر حاصلات داریم. پارسال دو هزار و ۸۰۷ تُن انجیر برداشت شد و امسال سه هزار و ۲۲۸ تُن برداشت خواهیم کرد.»
بر اساس اطلاعات، بهای یک کیلوگرام انجیر در ولایتهای جنوبی به ویژه ارزگان، امسال به ۸۰۰ افغانی رسیده است.