امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، امروز در برنامهی حسابدهی دولت به ملت، میگوید که برای تأمین صلح در پاکستان، آنان چندین بار میان مقامهای پاکستان و تحریک طالبان این کشور (تیتیپی) میانجیگری کرده اند؛ اما به گفتهی او، این تلاشها به علت بهمیانآمدن تغییرات در کابینهی پاکستان نتیجهای به دنبال نداشته است.
امیرخان متقی، میافزاید: «ما در دو بخش در پاکستان همکاری کردهایم؛ یکی میان مقامهای پاکستان و تحریک طالبان پاکستان میانجیگری کردهایم، سهولت فراهم کردهایم و چندین نشست داشتند و این گفتوگوها بسیار پیش رفت؛ اما نظام شان بدل شد. در پاکستان اما او خبر نهایی نشد و این یک همکاری بود.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
آقای متقی، همچنان میگوید که کشورهای غربی از بهرسمیتشناختن امارت اسلامی به عنوان یک ابزار فشار استفاده میکنند؛ اما او میافزاید که کشورهای غربی برای بهرسمیتشناختن امارت اسلامی، شرط ویژهای ندارند.
از سویی هم، سرپرست وزارت امور خارجه ایجاد حکومت همهشمول، رعایت حقوق بشر و مسائل امنیتی را، برای بهرسمیتشناختن امارت اسلامی بهانهای از سوی کشورهای غربی میداند.
امیرخان متقی، تأکید میکند کشورهایی که سفارتخانههای شان در افغانستان باز اند، امارت اسلامی را به رسمیت شناخته اند. «سفارتخانههای افغانستان در کشورهای دیگر باز است و از کشورهایی که سفارتخانههای شان در افغانستان فعال است، این خود به معنای بهرسمیتشناختن امارت اسلامی است و آن کشورها امارت اسلامی را به رسمیت شناخته اند.»
مسئولان در وزارت امور خارجه، همچنان در این برنامه میگویند که در یک سال گذشته، ۳۵۰۰ زندانی افغان از کشورهای دیگر به افغانستان منتقل شده اند و این روند ادامه دارد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
شعیب بریالی، رییس امور کنسولی وزارت امور خارجه، میگوید: «در نتیجهی تلاشهای وزارت امور خارجه، ۳۵۰۰ زندانی از کشورهای دیگر به افغانستان منتقل شده اند و این روند ادامه دارد. همچنان در یک سال گذشته، وزارت امور خارجه به ۲۵۰۰ سرمایهگذار داخلی و خارجی ویزا صادر کرده است.»
هماکنون وزارت امور خارجه در ۱۶ کشور نمایندگی فعال دارد و با کشورهای همسایه و منطقه روابط نزدیک دارد؛ اما با گذشت دو سال هنوز هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.