شماری از مراجعه‌کنندگان و بیمار‌داران در فاریاب، می‌گویند که از سال‌ها به این سو، به دلیل نبود داروی مورد نیاز، کم‌بود تجهیزات پزشکی و پزشکان مسلکی و درست عرضه‌نشدن خدمات درمانی در شفاخانه‌ی ولایتی و شماری از مرکزهای صحی در این ولایت، با مشکل روبه‌رو اند.

عبدالعلی، باشنده‌ی ولسوالی قیصار و مراجعه‌کننده به شفاخانه‌ی ولایتی فاریاب، می‌گوید: «داکتران، مریضان را درست معاینه نمی‌کنند، دوا نمی‌دهند، هرچه دوا لازم باشد از بیرون می‌خریم. کسانی به این شفاخانه مراجعه می‌کنند که پول ندارند و مشکلات اقتصادی دارند. خواست ما این است که به مریضان توجه شود.»

در همین حال، خال‌بی‌بی، دیگر مراجعه‌کننده به شفاخانه‌ی ولایتی فاریاب، نیز با ابراز نگرانی از نبود دارو و عرضه‌ی درست خدمات درمانی در این شفاخانه، می‌گوید: «برخورد مناسب با مریضان ندارند. دوا از شفاخانه نمی‌دهند. ما مجبور هستیم از بیرون دوا بخریم.»

افزون بر این، باشندگان ولسوالی کوهستان فاریاب، می‌گویند که به دلیل مشکلات اقتصادی و کوهستانی و صعب‌العبور‌بودن راه‌های ارتباطی این ولسوالی، باشندگان آن در زمینه‌ی دست‌رسی به خدمات درمانی، همواره با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

غلام‌محمد، باشنده‌ی ولسوالی کوهستان، می‌گوید: «امکانات و هم‌کاری از طریق کلینیک‌ها وجود ندارد. اگر یک مریض پیش‌رفته‌تر و جراحی باشد، هیچ امکان تداوی‌اش نیست. در صورتی که بخواهیم او را به شهر انتقال بدهیم، دو شبانه‌روز بر سرشانه‌های خود یا با اسب و مرکب انتقال می‌دهیم. اگر به وقت نرسد، امکان تلف‌شدن مریض بارها شده و می‌شود.»

در سوی دیگر، باشندگان ولسوالی خواجه‌سبزپوش فاریاب، نیز از ناکافی‌بودن دارو و تجهیزات پزشکی در یکی از کلینیک‌ها در این ولسوالی، گلایه دارند و از مسئولان می‌خواهند که آن را به شفاخانه ارتقا دهند. نورمحمد، باشنده‌ی ولسوالی خواجه‌سبزپوش که دخترش را برای درمان به این کلینیک آورده است، از حکومت می‌خواهد که به مشکلات شان رسیدگی کنند.

افزون بر این، باشندگان ولسوالی پشتونکوت فاریاب، می‌گویند که از سال‌ها به این سو، در زمینه‌ی خدمات درمانی در این ولسوالی، توجهی صورت نگرفته است. آن‌ها از حکومت و مؤسسه‌های کمک‌کننده می‌خواهند که به نیازهای اولیه‌ی مردم توجه و مشکلات شان را حل کنند.

محمدداوود، باشنده‌ی ولسوالی پشتونکوت، می‌گوید در این ولسوالی کلینیک وجود ندارد و آن‌ها ناچار اند بیماران خود را به مرکزهای صحی در بخش‌های دیگر این ولایت، منتقل کنند.

همین گونه، باشندگان ولسوالی‌های چهارگانه‌ی اندخوی فاریاب، نیز می‌گویند که با کم‌بود بستر، تجهیزات پزشکی و دارو در یکی از شفاخانه‌ها در این ولسوالی، روبه‌رو اند. حمیدالله، باشنده‌ی ولسوالی اندخوی، می‌گوید که این شفاخانه ظرفیت پذیرش بیماران بیش‌تر را ندارد.

او می‌افزاید: «ولسوالی اندخوی ۵۰۰ هزار نفر نفوس دارد؛ اما شفاخانه‌اش ۳۰ بستر است. از ولسوالی‌های هم‌جوار نیز مریضان به این شفاخانه مراجعه می‌کنند. ما از امارت اسلامی و مسئولان صحی خواهانیم که این شفاخانه به ۱۰۰ بستر ارتقا یابد.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

با این حال، ظاهرشاه جهادمل، سرپرست ریاست صحت عامه‌ی فاریاب، با تأیید مشکلات مراجعه‌کنندگان و بیماران در زمینه‌ی خدمات درمانی در این ولایت، به سلام‌وطندار می‌گوید که به شماری از مراجعه‌کنندگان و بیماران دارو داده می‌شود؛ اما داروهایی که در مرکزهای صحی وجود ندارند را از بازار می‌خرند.

او می‌افزاید: «به تعداد ۵۶۵ متخصص زن، داکتر، نرس، قابله و غیره در بخش‌های مختلف در سطح فاریاب فعالیت دارند؛ اما هنوز هم بخش صحت، با چالش کادر صحی زنانه از جمله در بخش طب عدلی و التراسوند، مواجه است.»

سرپرست ریاست صحت عامه‌ی فاریاب، هم‌چنان می‌‌گوید که مشکلات شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت، با وزارت صحت عامه شریک شده تا امکانات و تشکیلات ۳۰۰ بستر به این شفاخانه داده شود. «شفاخانه‌ ۳۰۰ بستر؛ اما امکانات آن ۱۰۰ بستر است. بزرگان برای ما وعده دادند که این مشکل را پی‌گیری می‌کنند و کوشش می‌کنند تا مشکلات مریضان هم در مرکز و هم در ولسوالی‌ها رفع شود.»

گفتنی است که نبود دارو، کم‌بود پزشکان زن و متخصص و درست عرضه‌نشدن خدمات درمانی در مرکزهای صحی در فاریاب، همواره باشندگان آن را با مشکل روبه‌رو کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: