در ادامهی بازماندن دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب، حضور دانشآموزان دختر در برنامههای آموزشی آنلاین/آموزش از راه دور، افزایش یافته است؛ دانشآموزان دختری که در ۱۹ ماه پسین، از حضور در مکتبها منع شده و اکنون در برنامههای آموزشی آنلاین، اشتراک کرده اند. سودابه، دانشآموز صنف هفتم مکتب و دانشآموز یکی از برنامههای آموزشی آنلاین، میگوید که حضور دختران در برنامههای آموزشی آنلاین، افزایش یافته است.
او میافزاید: «آغاز کار مکتب آنلاین راه دانش، برای دانشآموزانی که از مکتب باز مانده اند، اقدام نیک است؛ اما به گونهی واقعی، کارکرد مکتبهای آنلاین به گونهای است که حضوری نیست و کارخانگی و آزمون هم ندارد. بیشتر مضمونهای اصلی تدریس میشود و حضور دختران هم بیشتر شده است.»
صوفیه حمید، یکی از دانشآموختگان در برنامههای آموزشی آنلاین، نیز میگوید که تا بازشدن مکتبها به روی دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم، برای آمادهشدن به آزمون ارتقای ظرفیت، برنامههای آموزشی آنلاین را دنبال میکند. او میافزاید: «برنامههای آموزشی آنلاین برای دخترانی که از مکتب باز مانده اند، بسیار مهم است و مانند مرکزهای آموزشی حضوری با پرداخت فیس، مضمونهای اصلی مکتب را دنبال میکنم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، مسئولان شماری از مرکزهای آموزشی آنلاین به شمول «راه دانش»، «بانو»، «خانهی سبز» و چند مرکز دیگر که نخواستند نام شان در گزارش گرفته شود، میگویند که مکتبها یا برنامههای آموزشی آنلاین را به هدف ارتقای ظرفیت دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم، راهاندازی کرده اند.
آنان با تأکید بر کارایی برگزاری برنامههای آموزشی آنلاین، خواستار بازگشایی مکتبهای دخترانه اند. حسنا رووفی، مسئول مرکز آموزشی آنلاین راه دانش، میگوید: «مکتبهای آنلاین به هدف ارتقای ظرفیت دانشآموزان، برگزار شده است که اکنون، این مکتب ۱۷۰ دانشآموز دارد و ۱۵ استاد از هفت تا ۱۲ مضمون اصلی شان را به گونهی رایگان تدریس میکنند.»
حسین حیدری، مدیر مرکز آموزشی آنلاین بانو، نیز میگوید: «بیش از ۱۰۰ دانشآموز دختر بالاتر از صنف ششم، از کابل، هرات، بغلان و بلخ، اشتراک کرده اند که توسط ۲۰ استاد از کشورهای مختلف و مطابق نصاب درسی معارف افغانستان، به آنان تدریس میشود.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
همین گونه، یک تن دیگر از مسئولان یکی از مرکزهای آموزشی آنلاین، میگوید که مردم ناچار اند با پرداخت پول، زمینهی آموزشهای آنلاین را به فرزندان خود فراهم کنند. روحالله نبیزاده، مسئول مرکز آموزشی «آنلاین»، میگوید: «روزانه به هر فرد، یک ساعت به گونهی ویژه تدریس میکنم و درخواستکنندگان بیشتر شده اند. به دلیل محدودیتها، دانشآموزان نمیتوانند به گونهی حضوری به مرکزهای آموزشی بروند و این برنامه برای شان مفید است.»
این در حالی است که در بیشتر از ۵۵۰ روز پسین، بیش از یک میلیون دانشآموز دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب منع شده اند.