با افزایش حملههای هراسافکنانه در پاکستان و تنشهای مرزی میان افغانستان و پاکستان، روز گذشته هیئت عالیرتبهای از این کشور، در سفری از پیش اعلامنشده به کابل آمد و با مقامهای امارت اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
وزارت امور خارجهی پاکستان، با پخش اعلامیهای گفته است که هیئت این کشور در دیدار با مقامهای امارت اسلامی، بر مبارزهی مشترک با تروریزم در منطقه و تحریک طالبان پاکستان توافق کرده اند؛ اما سخنگوی امارت اسلامی، در بیانیهای گفته که در این دیدار، برای رفع چالشهای مرزی و شریکسازی نگرانیهای مشترک امنیتی بحث و گفتوگو شده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، به سلاموطندار میگوید: «دیروز در ارگ نخست معاون اقتصادی ریاستالوزرا و مقامهای بلندپایهی امارت اسلامی با هیئت پاکستانی جلسهی مختصر داشتند؛ بعداً از سوی مقامهای بلندپایهی امارت اسلامی با هیئت پاکستانی یک جلسهی کاری بعدی داشتند که در این جلسه روی موضوعهای مختلفی بحث مفصل صورت گرفت که از جمله گشتوگذار طیارههای بیسرنشین در فضای کشور ما و همچنان مشکلاتی که در امتداد خط دو طرف اتفاق میافتد و همچنان مهاجران افغان در پاکستان و نگرانیهای امنیتی دو طرف شریک ساخته شد.»
از سویی هم، محمداکرم عارفی، استاد دانشگاه، میگوید که هیئت پاکستانی به هدف بحث روی نگرانیهای امنیتی در پاکستان به افغانستان سفر کرده است.
او میافزاید: «هدف سفر مسائل امنیتی است و کموبیش مسائل مرزی و تجاری؛ اما مسائل امنیتی در رأس قرار دارد. بعد از این که تیتیپی تصمیم گرفت حملههای خود را گسترش بدهد، تحولاتی صورت گرفت که قابل تصور نبود و باعث تشویش پاکستان شد. دولت پاکستان تجربهی چهار دهه دارد که بدون همکاری امارت اسلامی، نمیتواند با تحریک طالبان پاکستان مبارزه کند.»
با این حال، محبوب محق، استاد روابط بینالملل، میگوید که هیئت پاکستانی به دلیل برآوردهنشدن انتظارات پاکستان از امارت اسلامی به کابل سفر کرده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید: «از آغاز حکومت امارت اسلامی به این باور بودند که به خواستهای آنها لبیک میگویند؛ اما با پیروزی امارت اسلامی، معادله طور دیگری رقم خورد و بعضی یا اکثر خواستهای پاکستان را نپذیرفت و خودش وارد تعامل با کشورهای منطقه شد. پاکستان از طرفی ابراز نگرانی میکند و از طرفی دیگر افزایش حملههای تحریک طالبان پاکستان، پاکستان به این باور است که از طریق امارت اسلامی میتواند بر تحریک طالبان پاکستان فشار آورد یا مدیریت کند.»
این در حالی است که در ماههای پسین، نگرانیهای امنیتی پاکستان از سوی افغانستان افزایش یافته است و مقامهای پاکستانی، بارها از تهدیدهای امنیتی از خاک افغانستان علیه این کشور سخن گفته اند.