به تازگی تاجری در شهر شبرغان، مرکز جوزجان، یک کارخانهی تولید آرد را زیر نام «کارخانهی ترکستان» با هزینهی شخصیاش ایجاد کرده است.
بازمحمد، مسئول این کارخانه، هدف از ایجاد آن را پشتیبانی از کشاورزان و فرآوردههای داخلی عنوان میکند و میگوید که اکنون، ۳۰ کارگر در بخشهای مختلف به کار گماشته شده اند.
به گفتهی بازمحمد، این کارخانه در شبانهروز با ۳۰ کارگر ظرفیت تولید ۳۵ تُن آرد را دارد که بیشتر به فاریاب، سرپل و کابل صادر میشود.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «در آینده پلانهای زیادی داریم تا کارخانههای بیشتر را در جوزجان ایجاد کنیم و تعداد کارگران را افزایش بدهیم. اکنون ۳۰ نفر در بخش تولید آرد و ۳۰ نفر هم در بخش تولید روغن کار میکنند. تلاش ما بر این است که این رقم را آهستههسته به ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن برسانیم.»
در همین حال، عبادالله انصار، رییس زراعت، آبیاری و مالداری جوزجان، میگوید که به منظور پشتیبانی از سکتور خصوصی، برنامههای منظم را روی دست دارند و از فعالیتهایی که سبب ایجاد فرصتهای شغلی و پیشگیری از مهاجرتهای غیرقانونی جوانان میشود، استقبال میکنند.
او میافزاید: «دهاقین ما گندم کشت کنند و آن را به قیمت مناسب به فروش برسانند، فایدهی مردم و کشور ما است. بیشتر جوانان ما در کشورهای بیرونی با مشکلات زیادی روبهرو هستند، باید مانند این کارخانه هزاران کارخانه در افغانستان به ویژه جوزجان ایجاد شود و جوانان ما دیگر هیچ جایی نروند.»
از سویی هم، شماری از کارگران در این کارخانه، میگویند که با فراهمشدن زمینهی کار در این جا، میتوانند نیازهای آموزشی کودکان و همین گونه نیازهای اولیهی خانوادههای شان را تأمین کنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
ذبیحالله، کارگر در این کارخانه، میگوید از زمانی که به کار در این جا آغاز کرده، وضعیت زندگیاش بهتر شده است.
او میافزاید: «آرد وطنی تولید میکنیم، گندم ما را اجازه نمیدهیم که به بیرون صادر شود. همین جا آرد ترمیده تولید و به بازار و اطراف ولسوالیها عرضه میکنیم.»
این در حالی است که در بیشتر از یک سال گذشته، شمار بسیاری از پروژههای اقتصادی در کشور متوقف و میزان فقر افزایش یافته؛ چیزی که شهروندان را در تأمین نیازهای روزمرهی شان با مشکل روبهرو کرده است.