نوراحمد حبیبی، یکی از دهها پزشکیست که در شفاخانۀ کووید ۱۹ در شهر فیروزکوه، مرکز غور به بیماران کرونایی رسیدهگی میکرد. اما با تسلط طالبان و بستهشدن هزینههای مالی در بخش کرونا از سوی بانک جهانی، حدود ده روز میشود که از وظیفهاش برکنار شده است.
نوراحمد به سلاموطند کهار میگوید که حتی حقوق دو ماه گذشتهاش را نیز نگرفته است. «دلیل این بوده که ما امکانات و بودجه در دسترس نداریم، حتی بیشتر از دو ماه شده که ما معاش نگرفتیم، تلاش کردیم که حداقل معاش ما داده شود بعد ما را اگر رخصت هم میکند، مشکلی نیست. متأسفانه موفق نشدیم که معاش خود را دریافت بکنیم، من مطمین هستم که همیناکنون هر کس در هر مکانی که زندهگی میکند، مصاب به کروناست واقعاً نگرانکننده است.»
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
محمدشریف قاضیزاده، رئیس شفاخانۀ کووید ۱۹ غور و احسانالله، رئیس صحت طالبان در غور نیز میگویند که بهدلیل تحولات پسین و نبود بودجه، بیش از ۷۰ درصد کارکنان بخش کووید ۱۹ در این ولایت که از سوی نهاد «CHA» حقوق دریافت میکردند، وظیفههایشان را از دست دادهاند.
به گفتۀ آنان، توزیعنکردن غذا به بیماران و پرداختنشدن حقوق چند ماهۀ پزشکان و همچنان کمبود اکسیژن از چالشهای دیگر شفاخانۀ کووید ۱۹ غور بهشمار میرود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، سیدفقیرشاه فقیری، مسئول فنی دفتر ولایتی نهاد «CHA» در غور میگوید که آنان بهدلیل تحولات پسین شماری از کارکنان بخش کووید ۱۹ را مرخص کردهاند. «نسبت تحولات اخیر، چون بانک جهانی مسدود شده و تمام پول و داراییهای مربوط به پروژه بسته شده، اعجالتاً تیم آرآرتی که در سطح ولسوالیها بود، ما آنها را گفتیم که در خانههای خود باشند.»
مسئولان صحی در غور همچنان میگویند که تمامی مشکلات موجود این ولایت را با مرکز و سازمان صحی جهان در میان گذاشتهاند و تلاش میکنند عرضۀ خدمات درمانی بهویژه کووید ۱۹ را در این ولایت بهبود بخشند.