همزمان با افزایش بیکاری، فقر و گرسنهگی در کشور و بهویژه در بامیان، مسئولان طالبان در این ولایت برای تأمین خرج و مصارف این گروه از باشندهگان این ولایت عشر جمعآوری میکنند.
احمد (نام مستعار)، باشندۀ مرکز بامیان، میگوید که نیروهای طالبان در این ولایت افزون بر جمعآوری عشر از هر خانواده، بر فرآوردههای کشاورزی آنان نیز برنامه دارند که مالیات وضع کنند.
به گفتۀ او، شماری از کشاورزان مرکز بامیان ابراز نگرانی میکنند مبنی بر اینکه طالبان قرار است از محصولات زراعتی گندم و کچالوی آنان از هر ۱۰ سیر گندم یک سیر و از هر ۱۰ بوری کچالو نیز یک بوری آن را مالیات جمعآوری کنند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
علی، باشندۀ ولسوالی یکاولنگ بامیان، هم میگوید که طالبان از هر خانواده در این ولسوالی ۵۰ افغانی عشر جمعآوری کردهاند.
احمدحسین، باشندۀ ولسوالی شیبر بامیان، نیز میگوید که گروه طالبان از شماری از شوراهای انکشافی و روستاهای این ولسوالی از هر شورا و روستا مبلغ یکهزار و ۵۰۰ افغانی عشر جمعآوری کرده است.
باشندهگان بامیان میگویند که جمعآوری عشر از سوی طالبان در وضعیت دشوار کنونی که بیکاری و فقر در حال گسترش است، آنان را نگران کرده است. به گفتۀ آنان، طالبان برای جلب پشتیبانی مردم، باید زمینۀ کار و درآمد را آماده کنند، نه اینکه خودشان بار دوش مردم شوند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
از آنجایی که بیشتر باشندهگان بامیان شیعه و پیرو مذهب جعفریاند، شماری از عالمان دین در این ولایت میگویند که «مصرف عشر در مذهب جعفری برای حکومت اسلامی روا نیست.»
نصرالله واعظی، رئیس شورای علمای شیعۀ مرکز بامیان در نشستی بهمناسبت بیرونشدن آمریکا از افغانستان که در آن مسئولان ارشد گروه طالبان در این ولایت نیز حضور داشتند، میگوید که «در مذهب جعفری داریم که عشر باید برای فقرا، یتیم و مسجد مصرف شود، ما مصرف عشر برای حکومت اسلامی را در مذهب جعفری نداریم.»
آقای واعظی میافزاید، در وضعیت کنونی که بیشتر باشندهگان بامیان کار و درآمد خود را از دست دادهاند و فقر و تنگدستی همهگیر شده است، عشر باید برای تنگدستان مصرف شود.
خواستیم دیدگاه مولوی انس، والی طالبان برای بامیان را نیز در گزارش داشته باشیم؛ اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.